Okosabb vagy az átlagnál? Szerénység nélkül, őszintén!
Az IQ: 117 jött ki, de nem értem, miért kérdezték meg, hogy mennyi a fizetésem meg honnan jövök. Mindkettőre beírtam, hogy nem tudom és utána dobták ki az eredményt :D
De a lényeg, hogy szerencsére nem vagyok átlag alatt, ahogy gondoltam.
Itt csináltam amúgy
A memóriám átlag alatti. Fogalmam sincs mit ettem tegnap, így vizsgákra felkészülni maga a kínszenvedés nekem.
A logikám viszont magasan átlag feletti. Számomra nagyon egyszerű értelmezni a világ összefüggéseit.
Életben viszont ez nem túl hasznos...
Mindenki azt mondja okos vagyok, de én tényleg nem hiszek nekik, néha tök butának érzem magam.
Ellenben a memóriám (főleg a fotografikus) nagyon jó.
Na, csak hogy válaszoljon egy olyan is akinek 100 alatt van az intelligenciaszintje😅 Nekem anno 95 jött ki a mensa iq tesztjén, ami még ugyan az átlaghoz tartozik, de annak már nagyon az alsó határát súrolja. Egyébként számomra egyáltalán nem volt meglepő az eredmény, sajnos az élet elég sok területén kiütközik az alacsony intelligenciahányadosom. Nehezemre esik az absztrakt gondolkodás, a helyzetfelismerési képességem elég gyenge, illetve nagyon lassan tanulok. Az összetettebb feladatok elvégzése számomra szinte teljesen lehetetlen. Régen ezt a hiányosságomat rengeteg lexikális tudás felhalmozásával próbáltam kompenzálni, de sajnos mivel soha nem láttam a megtanult információk közötti összefüggést, így ez mind meddő tudásanyag maradt, én pedig egy idő után már belefáradtam. Ennek következtében semmibe nem sikerült még igazán beleásnom magamat, egy ponton mindig megakadok. Jelenleg egyébként egyetemre járok, mivel ennek ellenére is nagyon nehezen engedem el a gondolatot, hogy én majd egyszer tanult ember leszek, de ezért nagyon sok áldozatot kell(ett) hoznom, beleértve az anyagi szempontot is, mivel jelenleg csúszni is fogok egy évet egy olyan szakon, ami amúgy is ötéves. Lehet hogy majd egy ponton ebbe is beletörik a bicskám, de bizakodó vagyok.
Szóval életem egyik tragédiája, hogy nem születtem okosnak, de ezzel is meg kell küzdeni😁
Szerintem ez nagyon relatív. Attól függ, milyen téren.
Van akinek az értelmi intelligenciája nagyon magas, az érzelmi iszonyú alacsony.
Van aki a szakterületén a legprofibb, máshoz tök hülye.
Van akinek a lexikális tudása hatalmas, de a valódi élethez nem igazán tud hozzászólni (például első exem).
De próbáljuk átlagosan nézni...
Én okosnak tartom magam, mert hamar meglátom az összefüggéseket, olvasott vagyok, szeretek tájékozódni dolgokról amik érdekelnek, sőt ezekbe hatalmas mélységekig belemegyek, tanulmányozom. Elég gyorsan fog az agyam, értem a humort, sokat gondolkozom, agyalok. Ugyanakkor a gyengém a rossz kommunikáció, nem tudom átadni azt a sok mindent ami magamban olyan egyértelmű, és az emberekhez, emberi kapcsolatokhoz nem értek jól.
A második exem saját bevallása szerint is utált gondolkodni, egyáltalán nem volt benne igyekezet, hogy megértse a dolgokat, semmi bonyolultabb nem jöhetett nála szóba. Nehéz felfogású volt, lassan olvasott stb... de mégis volt olyan terület amiben engem simán lekörözött, egyik ilyen pl. az emberi tulajdonságok, kapcsolatok.
Szóval ezt nem lehet csak egyféleképpen mérni, de azért ha körülnézek, az emberek szeme is tükrözi az értelmet, és ezt sajnos nagyon kevés alkalommal látom.
18-as nagyon szimpatikusan írtàl :)
Ez sokkal fontosabb mint az IQ!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!