Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek mit jelent "magyar...

Szerintetek mit jelent "magyarnak lenni? “

Figyelt kérdés

2021. aug. 28. 17:06
A kérdező szavazást indított:
Genetika kérdése
Nyelv használata
Megélése
30 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
44%

Állampolgárság kérdése.

Kultúra szeretete és őrzéséhez semmi köze vagy ha mégis akkor nem vagyok magyar, mert szabad időmben nem lovagolok, íjászkodom és hordok trianonos pólót.

2021. aug. 28. 17:18
 2/8 anonim ***** válasza:
82%

Ezek közül egyik se 100%-ban. Alapvetően az magyar, aki annak vallja magát. A nyelvtudás ezzel általában együtt jár, de nem szükséges feltétel. A genetika abszolút nem számít, attól még, hogy a szüleid magyarok, te tarthatod magad másik nemzethez tartozónak. Ez viszonylag gyakori azok között, akik már külföldön születtek és ott szocializálódtak. A megélés pedig egy definiálatlan valami, semmi relevanciája nincs a kérdésben.

#1 Ez sem igaz, nem tanultál történelmet? Trianon gondolom dereng, ha már megemlítetted.

2021. aug. 28. 17:49
 3/8 anonim ***** válasza:
94%

Magyar állampolgár vagy és/vagy magyar származással rendelkezel, gyakorlatilag csak ennyit. Ha tágítani szeretnéd, akkor az, aki magyarnak vallja magát.

Magyarországon születtem, de már évek óta külföldön élek, nem érdekel Magyarország és a magyar kultúra, sose vonzott - más nemzetek kultúrája, történelme, tájai, társadalma sokkal jobban érdekelt már gyerekkorom óta.

2021. aug. 28. 17:56
 4/8 anonim ***** válasza:
Valamiért a magadénak tudod e földet, ennyi szerintem. Ide köt a hited, a szerelmed, a munkád, a múltad a jelened és a jövőd... az életed. Itt vagy önmagad.
2021. aug. 28. 18:51
 5/8 anonim ***** válasza:
90%

Nekem azt, hogy a repteren az egyetlen, amelyik sunyi modon a masik ele avaszkodik sorbanallasnal, mikor pedig hazalatogattam, a zsidozo taxisofor utan budai utcaban oltonyos ember uvolt a kocsibol masiknak, te f@szszopo g€ci.

Sokat sirtam emiatt. Vegul ugy dontottem, nekem ehhez nincs kozom, eleg volt.

2021. aug. 28. 18:53
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Utálkozni kb.
2021. aug. 28. 20:03
 7/8 anonim ***** válasza:
93%
Emlékszem annó történelem órán úgy tanultuk, hogy egy nemzetet a közös múlt, a nyelv és a hagyományok kötnek össze, így szerintem aki ismeri a történelmünket, hagyományainkat, nyelvünket, és amellett magyarnak is vallja magát, tehát érez hazaszeretet, és szeretne idetartozni, az mondható magyarnak. De persze nagyon nehéz meghatározni, hogy mitől is magyar a magyar. Sajnos manapság tényleg elmentünk hőn szeretett kormányunk miatt abba az irányba, hogy ha nem tudsz bekötött szemmel lovagolva hátrafelé nyilazni, nem tetováltatod magadra Nagymagyarország térképét, nem esel áhítatba attól, hogy félmeztelen fajankók vonszolnak maguk után egy metálturult az aranyozott Szent István szoborral és nem törsz ki eszeveszett bömbölésbe a Székelyhimnusz hallatán, akkor nem vagy magyar. Remélem ezek a dolgok majd változnak, és visszakerülünk idővel a realitás talajára.
2021. aug. 28. 20:41
 8/8 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem az a magyar, aki ehhez a néphez szeretne tartozni és magyarnak érzi magát.
2021. aug. 29. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!