Miért lett presztízs külföldön dolgozó magyarnak lenni?
A szocializmusban az volt presztízs ha valakinek olyan állást sikerült betöltenie ahol nem kellett dolgoznia. Így fogalmazták akkoriban. Vagyis aki nem vette ki a részét a rabszolgamunkából és nem élősködtek rajta.
Ma is hasonló okból presztízs külföldön dolgozni. Mert ők nem tartják el a magyar politikusokat és milliárdosokat, nem veszik ki részüket a stadionok építéséből. Vagyis nem rabszolgák idehaza, nem élősködnek rajtuk.
Kozel 5 eve amikor 21 evesen kijottem eloszor csak par hetre, amibol vegul kinnragadtam a vonaton nagymamhoz el kezdtek beszeltetni idosek. Persze kis cukket fejem van, mindig sokan akarnak velem beszelni, pedig sokszor semmi kedvem nincs hozza. En hulye elmondtam hogy honnan jovok Anglibol, nagyszuloket latogatom. Megfagyott a levego: hazaarulo, nem tudom, talan ki is mondta valamelyik, de a lenyeg az volt, hogy erosen leneztek.
Most meg meno, aki kinnvan es van penze, uj telefon, kenyelmes otrhon, jo etelek, etterem, nyaralas, normalis eletszinvonal. Most en is "meno" vagyok.
A csaladban is volt aki setelmezte, hogy elmentem, "nagymagyar" rokonok. Mara mar azt mondjak jol dontottem...
Engem mar nem erdekel ki mit mond, fenn se vagyok facen, nincs kedvem beszamolni semmirol: se a jorol, se a rosszrol.
7 mert az igazan sikeres vallalkozok elfoglaltak, meg amugy sem posztolgatnak ki az eletuket.
Nekem egyebkent is abszurd, hogy a felpucer kisgyerektol kezdve az osszes csaladi fotot megosztjak az utolso kerti viragig mindent, az idoiota inspiracios idezetekrol es a kamu remhiroldalakrol nem is beszelve. Fortelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!