Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A CSOK-ot,babaváró hitelt...

A CSOK-ot,babaváró hitelt felvett emberek,miért olyan sértődékenyek,ha valaki kritikát fogalmaz meg ezek ellen a támogatások ellen?

Figyelt kérdés

Pl.

Ott van az unokahúgom

23 éves összejött egy 32 éves pasival 2 hónap múlva teherbe esett tőle.

Gyors házasodás,Csok babaváró hitel+hitel.

Most 30-35 milliórt nézegetnek házakat a férjével.

Tökre örülnék a boldogságának,ha nem kezdené a mindent tudó úriasszonyt játszani.

Elkezdte mondani nekem,hogy 24 múltam én is miért nem komolyodok meg egész életemben mama hoteles leszek,ha így folytatom.

Finoman utaltam rá,hogy a csok miatt vannak az egekben az ingatlanárak,és nem mindenki olyan szerencsés,hogy 2 hónap alatt megtalálja az élete párját.

Megjegyeztem hogy eddig félmillió forintja se volt összesen mert mindig elszórta valamire.

Azóta nem nagyon beszéltünk,de nem is hiányzik.

2021. aug. 5. 11:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
50%
Közeli hozzátartozóm is felvette a babavárót, hatalmasra nőtt arccal költekezett. A nővére szólt neki, hogy átgondolhatná egy kicsit jobban, nem olyan sok az a 10 misi. Ő lett a féltékeny, irigy testvér természetesen. Online vásárlás, nyaralások, új telefon, 2 millió Ft-os konyhabútor stb... Halkan jegyzem meg, hogy 130.000 ft a havi fizetése. A gyerek születése előtt meg sírva hívott, hogy nem maradt 250k, hogy kifizesse az orvost, akit felkért a szülésre. Mit lehet erre mondani?
2021. aug. 8. 22:49
 12/23 anonim ***** válasza:
A környező országokban és nyugat Európában is a magyar CSOK miatt emelkedtek az ingatlanárak? Tényleg? 🙄😳
2021. aug. 10. 09:07
 13/23 anonim ***** válasza:
#12 Nem, de nálunk a csok miatt lett egy ugrásszerű emelkedés, és az ingatlanosok is megmondták, hogy az újépítésű lakások árába belekalkulálják a csokot (ekkor még csak arra lehetett felvenni) és a régi építésűek árát meg röviddel azután húzta is maga után. Ez olyan, mint a minimálbér emelés utáni árdrágulások. Mindig vannak drágulások, de a béremelést egyértelműen követi.
2021. aug. 10. 09:35
 14/23 anonim ***** válasza:
13. az ingatlanosok is megmondták....? attól még nem így van. de igaza volt az elsőnek, kár is belekezdeni :D
2021. aug. 10. 09:38
 15/23 anonim ***** válasza:
Jó, nem mindenki olyan primitív agymosott, mint te meg az első, tényleg ne itt vesztegesd az értékes gondolataidat, nem te szembesültél azzal, hogy egyedülálló szülőként nem vagy család, de nem tudsz alkudni a lakásárból, mert "majd a csokosok megveszik ennyiért, kifizeti a bank".
2021. aug. 10. 09:46
 16/23 anonim ***** válasza:
74%

12

Nyilván nem csak a csok miatt emelkedtek. Sok más tényező is van, pl kivándorlás, bérek emelkedése, "olcsó" hitelek, alapkamat alacsonyan tartás. DE! A csok is nagyban hozzájárul a mostani drága helyzethez! Egy (reális!) 40 milliós 3-4 szobás ház azért kerül 60-70-be, mert úgy vannak a tulajok, hogy úgyis akar 3 gyereket az 20 milla, most még van babaváró, az plusz 10 milla, akkor mért ne kérjek többet pont annyival?

Ezt is már egy jó pár helyen leírtam, de ide is idebiggyesztem. A mi kisvárosunkban a csok előtt 6 milla körül mozgott egy felújítandó kockaház. Mára 30 körül mozognak ugyanazok a házak. Szerinted ér egy kádár-kocka 25-30 millát, amire még minimum rá kell költened 15-20 millát? Szerintem rohadtul nem! Ne tudd meg, hogy hány házat néztünk meg ingatlanossal. Mindegyiknek mondtuk, hogy túl van árazva a ház amit árul. Mindegyik azt válaszolta, a csok, babaváró miatt és utána vont egyet a vállán.

Viktor királyunk ezzel szépen becsicskított mindenkit! Azzal szerintem mindenki tisztában van, hogy a magyar röghöz kötött, magyarul mi lesz a legfontosabb az életében? Saját ingatlan! Másképp pedig az átlag ember nem fog tudni ingatlanhoz jutni, hacsak nem áll be a sorba és nem pottyant ki 3 gyereket.

Itt vagyunk a párommal, friss házasok vagyunk és házat keresünk a szülővárosunkban. Van 8 millió önerőnk meg van 12 millió hitelünk, amit csak azért vettünk fel, mert olcsó volt (olcsóbb mint a csok vagy babaváró) és ameddig itthon lakunk, könnyebb fizetni. Mondjuk azt, van 20 millánk és nem tudunk házat venni, semmilyet se! Egy telek is 10-20 között van, ezért kerülnek ennyibe a bontásra ítélt házak is. Ahhoz, hogy tudjunk venni legalább egy kockát, kellene még legalább 5 milla a pénzünkhöz és még legalább 15-20 a felújításhoz. A maradékot miből szerzem meg? Újabb hitel, vagy én is elkezdek gyerekeket potyogtatni úgy, hogy nem is szeretnénk vagy max egyet? A csok előtt fasza házat tudtunk volna venni ebből a pénzből, de igazából még most is tudnánk -még ha nem is olyan jót mint a csok előtt- ha nem lenne ez a kamu támogatás, mert sajnos ez így nem segítség, se a családoknak, se a friss házasoknak, se a fiatal pároknak!

2021. aug. 10. 10:02
 17/23 anonim ***** válasza:
0%

- Gazdasági válság éveiben estek a lakásárak, tehát az azt követő években volt hova emelkedni.

- Magas bérleti díjak és a VÁRHATÓ emelkedés miatt sok befektető jelent meg a piacon --> emelkednek az árak

- Növekvő bérek, csökkenő jelzálog kamatok, könnyebb hitelehez jutni, több vásárló jelenik meg a piacon --> emelkednek az árak (nem a CSOK miatt nőtt a havi bevétel és csökkent a kamat)

- Kedvező Áfa új építésűre --> megnövekedett kereslet + emelkedő építőipari anyagköltségek --> emelkednek az árak (megint NEM a CSOK és a babaváró miatt)

- Energetikai besorolás változás, BB vagy ennél jobb besorolású ingatlant lehet építtetni, ami megint drágább a sok beépítendő eleve DRÁGA technológia miatt. (mi köze a CSOK-hoz és babaváróhoz?)

Ha a CSOK miatt nőttek volna az árak, akkor nem a bevezetés előtt ill. utána közvetlenül rohamtempóban drágult volna meg minden ingatlan? Láthatóan nem így történt. Te, mint szakértő ezt mivel magyarázod?

AMÚGY fun fact:

Átlagos családonként igényelt CSOK összeg 2020-ban 2.5 millió. Egyértelmű, hogy sokkal kevesebb ember veszi fel a 10 millió CSOK-ot 3 gyerekre mint ahogy gondoljátok vagy ahogy egyesek próbálják kommunikálni....

+ Az albérletek is a CSOK miatt drágultak? :D

Egyedülállóknak, tudatos gyermekteleneknek meg jön a Új Otthon Program kamatmentes kölcsönnel. Lehet majd dőzsizni nektek is.

2021. aug. 10. 10:17
 18/23 anonim ***** válasza:
0%
16. Te nő vagy? Különösen undorító egy leendő anya szájából azt "hallani", hogy gyereket potyogtatni...
2021. aug. 10. 10:21
 19/23 anonim ***** válasza:
42%
Igen, nő vagyok. Örülj neki hogy csak ezt írtam, igazából mást, durvábbat akartam :) Nem mindenkinek a gyerek az élet meg a mindent megváltó. Nem vagyunk egyformák!
2021. aug. 10. 11:38
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

Nekem sem a gyerek az élet és a mindent megváltó, de ez akkor is roppant undorító, hogy így nyilatkozol magadról Is és egyáltalán a szülésről.

Van akinek nem való a gyerek, tényleg nem vagyunk egyformák :)

2021. aug. 10. 11:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!