Ha újra kellene kezdened az életed, honnan kezdened újra?
Gimis koromtól, és csak a nyelvtanulásra fókuszálnék, xarnék minden más tárgyba. Ugyanarra a szakra jelentkeznék, de duális képzésre, vagy pedig gyakornoknak valahova. Már jóval hamarabb kikéretőznék a szakdolgozati helyemre, jobb diploma munkát írnék.
Egyetem utan azonnal kikoltoznek külföldre, nem tökölnék otthon egy évig, ahogy tettem.
A már meglévő munkatapasztalatommal es nyelvtudásommal szakmába illo munkahelyet keresnek, és már élnék mint hal a vízben.
Ehelyett jelenleg betanitott munkat vegzek alap nyelvtudassal, kb itteni minimálbérért, es nulla tapasztalatom van a szakmámban. 😩
Óvodás koromtól.
Ott csesztem el hogy nem kezdtem, barátkozni/beilleszkedni.
Később már nem is tudtam mert teljesen kiközösítettek.
Mikor átkerültem az általánosba, az osztálytársaim kb 90%-a az ovis csoporttársam volt, így ugyanúgy ki voltam közösítve.
Ott már úgy kezeltek mint valami leprást..
Jó párszor meg is vertek, megaláztak stb.. És ez kb senkit nem is érdekelt, tanárokat se szüleimet se.
Aztán jött a gimnázium, ahol meg egy 6 fős kisebbségi társaság talált meg...
Reggel már remegtem, meg gyomorgörcsöm volt mikor kellett mennem a buszra.
Egy idő után már nem mertem bemenni, elkezdtem lógni. Persze ez idővel kiderült, akkor meg kaptam mindenhonnan az ívet hogy milyen semmirekellő gyerek vagyok, hogy inkább az iskola mellé járok....
Betöltöttem a 18-at és kiiratkoztam a gennybe! akkor már senkinek a véleménye nem érdekelt.
Pár év múlva felnőttképzésen elvégeztem azt a szakmát amit szerettem volna.
Nagyon meglepő volt számomra hogy mennyivel másabb a dolog ha kulturált emberekkel lehet együtt tanulni..
6 éves koromtól
Anyámat rávenném hogy ne jöjjön össze a mostani nevelőapámmal és talán lett volna gyerekkorom.
Szívesen átélném milyen lehet gondtalan gyerekként élni ami nekem kimaradt sajnos.
A középiskola kezdetétől. Jobban odafigyelnék a tanulásra.
Nincs rossz életem, de már látom, hogy ha akkor máshogy csinálom, most más lehetne.
Az azért kérdés, hogy legalább az érzés meglenne-e, hogy ez már a második kör, és hogy mire kell odafigyelni, vagy szimplán 14 évesen ébrednék másnap? Mert nem biztos, hogy az utóbbi esetben lenne változás.
8 Igazából mindkét eset érdekes, mert pont úgy merült fel bennem a kérdés, hogy az egész gyerekkoromat nem bírnám ujracsinalni az biztos. De a felnőttkori donteseimben is sok megbánni való van, de azokat sem hiszem hogy jobban újra tudnám csinálni meg akkor sem ha tudnám mit hoz a jövő.
Aztán többen beszélgettünk erről, és valahogy mindenki arra jutott, hogy a gyerekkorát nem élne újra át.
Én spermiumként a petesejtért folyó nagy versenyben hagynék valaki mást nyerni. Kíváncsi lennék hogy milyen jellemű ember jönne létre így, bár én azt már nem láthatnám.
De ha egy földhözragadtabb válaszra vagytok kíváncsi: Más egyetemi szakot választottam volna. Most már váltottam, viszont ha újra kezdhetném az életemet, már elsőre a mostanit tanulnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!