Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kezdenéd az életed mínuszról?

Kezdenéd az életed mínuszról?

Figyelt kérdés

Egy éve vagyok a párommal, együtt is élünk már szinte a kezdetektől. Jelenleg még tanulok, közben munkát keresek, nem sok sikerrel.

Évekkel ezelőtt csinált egy adósságot, amit most kezdtek el behajtani. Havi min. 30 ezret jelent, plusz gyerektartás 15 E.

Párom munkája időszakos, félő hogy télen nem fogjuk tudni fizetni a hiteltörlesztést. Arról beszélgettünk, hogy vennék fel diákhitelt, és akkor abból a téli hónapokat kihúzzuk. De következő szeptemberben valószínűleg újra fel kéne vennem ezt az összeget. ( 150 E ft)

A probléma az,hogy a kapcsolatunk egyre jobban romlik. Ebben a hónapban több éjszakán bőgtem, mint amennyit szexeltünk.

Félek belevágni mindenbe, ami kihat a jövőmre/jövőnkre, ezalatt a diákhitelt értem...mert bizonytalan vagyok a kapcsolatunkat illetően.

Albérletben élünk, egy fizetésből (szüleim segítenek amennyit tudnak, néha vannak alkalmi munkáim, de az is csak pár ezer ft).

Szinte naponta beszédtéma a szakítás.

Az adósságról annyit, hogy kb 3,5 év alatt tudjuk visszafizetni. Amíg ezt le nem tudjuk, nem szeretnék se gyereket se összeházasodni. ( ha vele történik valami, a felesége illetve a gyereke örökölné a tartozást...)

Bizonytalan vagyok. Ha leülünk beszélgetni, legtöbbször veszekedés a vége.

21L

2012. júl. 27. 19:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem. És még ha halál szerelmes lennék sem rendezném a párom tartozását egy másik hitelből. Én sem vagyok hülye.
2012. júl. 27. 19:22
 2/16 Jubilee ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Ha nem látsz jövőt a kapcsolatotokban, ha boldogtalan vagy a pároddal, akkor semmiképp nem javaslom, hogy felvedd a diákhitelt, amit aztán neked kell majd törlesztened, ha munkába állsz. Ne kerülj adósságcsapdába!
2012. júl. 27. 19:22
 3/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, ment a zöld kéz.

Az elkövetkezendő 4 év arról szólna/arról fog szólni, hogy adósság-törlesztés.... se nyaralás, se egy strand nem fér bele. :(

2012. júl. 27. 19:25
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Keress mást,oldja meg ahogy akarja.
2012. júl. 27. 19:27
 5/16 anonim ***** válasza:
20%

Ti miről beszéltek? Hagyja ott? Miközben a szegény csajt a párja tartja el??

A kiscsajnak huszonévesen nem tanulgatnia kellene, hanem annyit hazavinni, mint amennyi diákhitelt fel akar venni fél évre, csak azt(a 150 ezret) havonta!

Más is csinál hülyeséget. Havi 30 ezres hiteltörlesztés nem nagy szám. Vannak devizahitelesek, akik 150-200 ezret törlesztenek havonta.

Ha dolgoznál, meg sem éreznétek havi pár tízezer forint kiadást, és fejlődne a kapcsolatotok is és lenne jövőtök!

2012. júl. 27. 19:36
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

21 évesen mi az, hogy nem kéne tanulnia?!

És ha már rossz a kapcsolat, akkor miért venne fel hitelt, hogy majd később egyedül törlessze azt, amit nem is magára költött?

2012. júl. 27. 19:38
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

sztem költözz haza a szüleidhez,ezt az embert meg hagyd a fenébe.

ha mindennap szakitás a téma,minek vagy még veel?

fiatal vagy keress mást!gyerek még nincs hál Istennek,szedd össze a cuccod és költözz haza.

2012. júl. 27. 19:39
 8/16 renji7575 ***** válasza:

ink haggyd a másik hitelt..

lehet hogy mégxarabbul járnátok mint ezzel ami van

2012. júl. 27. 19:40
 9/16 A kérdező kommentje:

Ha lenne munka, dolgoznék. De sajnos mindenhol csak hitegetnek...

Voltam több helyen próbanapon. 8 órás munkáért kiszúrták a szemem 1000-1500 ft-tal, mert hogy ez "csak próbanap"...Volt, ahol nem is fizettek, és ingyen dolgoztam egy hétig.

És azzal a havi 10-15 ezerrel nem sokra megyünk, amit kapok.

2012. júl. 27. 19:43
 10/16 A kérdező kommentje:

volt egy munka, 4 órás takarítói állás, kb 30 ezret kaptam volna, de ebből buszra menne el 18 E ft.

Így azt mondták inkább mást vesznek fel.

2012. júl. 27. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!