A nők többsége meg tudná védeni magát, ha támadás érné őket?
Természetesen nem az idős nénikre gondoltam, de sok itteni kérdésre adott válaszban is olvasom, hogy ő mit tenne, ha pl. megfognák a fenekét, vagy bármi más módon inzultálnák, rátámadnának. A többségük magabiztosan válaszol. Ez azért van, mert tényleg járatosak lehetnek önvédelmi sportokban, vagy azért, mert ide bárki írhat bármit?
Ja, én nem akarok megtámadni senkit, csak érdekelnek a válaszok.
Egy volt kolléganőmet sajnos érte támadás, ő járt küzdősportra is.
Mesélte, annyira lefagyott, hogy nemhogy védekezni nem tudott a rettegéstől és a sokktól, de még sikítani sem. Szerencsére megúszta az esetet, úgy emlékszem, megzavarták a támadót.
Szerintem ez attól függ, valakinek milyen a lélekjelenléte. A többségnek kétlem, hogy túltengene a tettre készsége, és inkább szimplán lemerevedne aktív védekezés helyett.
Persze, attól is függ, milyen szintű az inzultus. Egy seggre pacsi nem tölt el jeges félelemmel, csak undorral és dühvel, így ennél sokkal könnyebb önvédelmet tanúsítani is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!