Miért gáz ha az ember káromkodik mint a kocsis? Mivel jobb az, ha azt mondom hogy nem örülök valaminek, mintha konkrétan elküldenék valakit a picsába?
Meg kell változtatnom egyáltalán a beszedemet ebből a szempontból, hogy ne zavarjak másokat? Én általában leszarom ki mit csinál körlöttem, ezért nem értem miért zavar másokat ha úgy beszélek, ahogy.
A mondandóm lenyege nem válzozik a tálalástól.
Figyelj! Mondhatom azt neked, hogy változtatnod kellene a frizurádon, mert nem áll jól a színe vagy a hossza. És mondhatom azt is, hogy "hú! De g.ciszar a hajad, úgy nézel ki mint egy csöves!"
A lényeg "ugyanaz", csak az egyikkel megbántalak, a másikkal meg nem.
Amiért szofisztikálom a mondanivalómat, attól még őszinte maradok, csak igyekszem kultúrált és civilizált módon közölni.
Meg más, amikor pl egy munkahelyen közlöd, hogy ki kell menned a mosdóba és más amikor benyögöd, hogy elmész szarni.
Érted már?
"A lényeg "ugyanaz", csak az egyikkel megbántalak, a másikkal meg nem."
Mindkét állítás igaz, egyik sem bánt meg, ha kedvesen mondanád a véleményedet sem változtatnék, mindkét reakciódra azt felelném hogy leszarom, mert így érzem.
A mosdóbamenés más, mert a mosdóbamenés puszta ténye zavaró mivel gusztustalan dolgokkal kapcsolatos és ha valaki eszik az irodában akkor nem akarok gyomorbukfencet okozni. Nekem a mosdó egy a szarással, a hugyozással meg a tamponcserével, szóval en csak "ki" megyek vagy "szünetre" én dolgom mit kezdek az időmmel.
Nekem is ez volt. Nagyon sokat káromkodtam és mindenki szólt érte, én meg nem értettem, hogy egy baráti társaságban miért kell finomkodni.
Azóta eltelt 5 év és valahogy kikopott belőlem. Persze néha kijön 1-1 káromkodás belőlem, de nem egy atlagos beszélgetés alatt.
Kívülallóként már más hallgatni azokat, akik sokat káromkodnak. Kicsit egyoldalú a szókincsük, ráadásul néha temperamentumosan adják elő a mondandójukat, ami elsőre meg szokott ijeszteni.
Illetve az se mindegy, hogy hol használod a trágár szavakat.
Amikor a kutyafutiban kiírják, hogy szedje mindenki össze a kutya "szart" meg amikor Facebook posztban ott van egy bas.d meg az nekem sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!