Miért gáz ha az ember káromkodik mint a kocsis? Mivel jobb az, ha azt mondom hogy nem örülök valaminek, mintha konkrétan elküldenék valakit a picsába?
Meg kell változtatnom egyáltalán a beszedemet ebből a szempontból, hogy ne zavarjak másokat? Én általában leszarom ki mit csinál körlöttem, ezért nem értem miért zavar másokat ha úgy beszélek, ahogy.
A mondandóm lenyege nem válzozik a tálalástól.
A mondandót lényege is változik.
Intelligencia, kultúra, civilizáltság, igényesség kérdése, hogy az ember hogy beszél.
"A mondandót lényege is változik."
Bevallom nem ertek egyet,ha azt mondom valamire hogy f*szság vagy butaság ugyanazt értem alatta.
Az előbbi bunkó beszéd, az utóbbi kulturált.
Ki mire tartja saját magát, úgy beszél.
Nekem azzal van problémám, akinek kb. minden második szava valami káromkodás. Hallgattam végig így buszon telefonbeszélgetést, nagyon zavaró.
Ha kikelsz magadból, amikor betelik a pohár, de nem ez az általános szóhasználatod, az előfordul bárkivel, nem azzal van baj.
"Ki mire tartja saját magát, úgy beszél."
Ezt el tudod magyarázni, mert nem értem.
Káromkodni lehet ám szalonképesen is.
"Uram, a nemiszervemet ezennel felajánlom önnek étkezési célokra. Kérem éljen a lehetőséggel. Köszönöm." 😊
7-es ezt mondom, hogy nem tartom logikusnak ezt az egészet, ugyanolyan kaliberű az hogy azt mondom valakinek hogy egye meg a pinam mint az a cifra kacifántos beszéd amit írtál.
A "nyald ki a seggem Kharinty" se ütött volna ha a csattanó valami "Kharinty ügyefogyott" szerű bénáskodás lett volna..
De te ne akarj a mindennapi, embertársaiddal folytatott beszélgetés közben "ütni", főleg ne minden második szóval.
Nem politikai előadást tartasz, nem életed tragédiáját énekled meg, és nem írsz irodalomtörténelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!