Miért van az, hogy akárhányszor látom ezt a népcsoportot, mindig csak a rosszat sugallják?
Jó esetben csak az üvöltözés, szemetelés, hangos zenehallgatás, rossz esetben beléd kötnek, kirabolnak, megkéselnek.
100 évvel ezelőtt is ilyenek voltak ezek, vagy csak az elmúlt 60-70 évben vadultak meg ennyire? Vagy akkor elvoltak zárva a falu végére, és egymás között éltek?
Ugye mindig más a hibás, a rasszisták miatt ilyenek, ahogy mondani szokták, de hogy lehet az, hogy rengeteg szegény őslakos is van ebben az országban, tőlük mégse látni ilyet.
Tudom, hogy mindig van ellenpélda, de az arányok nagyon mások.
18-as! Nem lehetsz ennyire naív. Ugye csak provokáció amit írtál? Vagy tényleg nagyon elzártan élsz és csak az internetről hallod a liberális dumákat.
Ha anyukád elenged, eljöhetsz velem amikor ilyen helyen dolgozom, ott tapasztalhatod a valóságot.
Bocs, de véletlen entert nyomtam, mielőtt befejezhettem volna. Szóval, ha nem látod, annak az okát hogy ez miért alakult ki, ha hamis képet állítasz, és elhiszed azokat a hangzatos szavakat, mint az esélyegyenlőség, hogy nincs szegregáció, az integrációban, akkor vagy nem éltél még eleget, vagy baromira ellehetsz a rózsaszín világodban, ahol nem ér fel hozzád az ország több évtizedes, tudatod faji elnyomása. A ma problémája a tegnapra vezethető vissza. Generációk nőttek fel a kirekesztés, a rasszizmus, és a jobb élet reményének a lehetősége nélkül. Ezt arcátlanság lenne tagadni. Mint Amerikában a feketék története. Van a cigányságnak értelmiségi rétege? Ha állatokként tartod az embereket, ne csodálkozz ha úgy is viselkednek. Persze ez nem válasz, és nem ok arra hogy így éljenek, de a lehetőségek még mindig elég korlátozottak. Változás kellene, gyökeres, ami az iskolába kezdődne. Cigány tanárokkal, akik értik a kisebbség problémáit a mindennapokban. Akik mutatnak és elérhetővé tesznek lehetőségeket, hogy ne az az alternatíva maradjon, hogy munka nélkül, élet nélkül, az alkohol és a drog rabjává válva, mint egyetlen életcél, éljenek. Persze ez még mindig nem elég, mert az ember eredendően jó és rossz is tud lenni. És minden a választás kérdése. De ha valaki nem kap mintát, nem lát mintát, nem alakul ki, vagy, ha van de csak alacsony eq-ja, ha a könnyebb utat választja, és nem akar változni, más-jobb ember lenni... mindegy is, ezeket látod, mert ezeket akarod meglátni. Nem hibáztatlak érte, sok van ilyen. De nem csak ezt kellene meglátni.
Bocs a terjengősség miatt, a kusza gondolatok miatt, és azért mert hajnali 3-kor azt hittem tudom a választ a kérdésedre.
Miről beszélsz? Teljesen rosszul látod.
Felejtsd el a szöveget amit írtál.
És inkább menj el bulizni, érezd jól magad.
Az érzés... amikor valami hangzatosat, valami "nagyon megmondom a tutit" akarsz írni, de aztán visszaolvasva rádöbbensz a nyelvtani és szóhasználati hibákra... felbecsülhetetlen. Oké,még nem jött el a pillanat, amikor az egész cigányság felé érzett negatív indulatokat, magát a cigány név pejoratív jelentését a köztudatban megváltoztatom.
Tanulság? Ne akarj mindent rázúdítani másokra így hajnalban, még ha az egy anonim oldal is.
#23- most láttam a kommented, és látod, ez az amiről beszélek. Kedvesnek és barátságosnak akarsz látszani a mondatod egyik felével, miközben a másikkal azt mondod, nem értem a minket, romákat érintő társadalmi problémát. Azt mondod,menjek bulizni és szórakozni? Ezzel is csak arra akarsz kondicionálni, hogy igyak és egyre nagyobb mélységekbe rántsam magam, és azokat a cigány barátaimat, akikkel ezt a mulatási kamikazét végrehajtanám. Remek próbálkozás...ami a feketéknek a drog, az a cigányságnak az alkohol. Csakhogy én átlátok az álnok mondataidon, és nem engedem megvezetni magam, hogy züllöttségemmel erősítsem a fehér többség előítéletét! De sebaj!
Van egy álmom... egy nap az országnak cigány miniszterelnöke lesz( nem, nem a mostani, ez tagadja a származását, de vitathatatlanul ért a svindlihez, kár tagadni) aki eléri hogy a rasszizmus,és az elnyomás több évszázados falai legördüljenek, és béke és harmónia járja át, fehér és barna bőrű honfitársaink szívét. Van egy álmom...ahol a romák és nem romák együtt állnak ki az LMBTQI társadalom tagjai mellett, mert minden ember egyenlő!!!
Van egy álmom... egy frászt van! Baromira unatkozom, és magasról teszek az ordibálósokra, a fajbunkókra, a politikusokra. Viszont kérdező, ez legyen a legnagyobb problémád az életben, hogy a cigányok ordibálnak, szemetelnek. Miattuk nem vállalhatunk felelősséget, mi, akik teszem azt nem akarnak elpicsázni, mert többen vagyunk egy baráti társaságban. Talán az idő, és néhány arra alkalmas ember megtalálja a megoldást az említett problémákra, ami közelebb hozza és nem megosztja az embereket. Talán nem olyan lehetetlen. Na taka...
28-as, meg még néhány hasonló felfogású egyed!
"Jó esetben csak az üvöltözés, szemetelés, hangos zenehallgatás, rossz esetben beléd kötnek, kirabolnak, megkéselnek."
A felsorolásból csak az egyik a zenehallgatás. Az is az igazi igénytelen mulatós fajtából, bóvli hangszóróval üvöltetve. Ez egy általánosan jellemző tulajdonságuk, nyilván vannak kivételek, de a kérdés nem a kivételekről szól, hanem az átlagos többségről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!