Akárhányszor csak őszinte vagyok megbánom. Mit tegyek?
Sokakon látom hogy egy "álarcot viselnek", tehát kialakítanak színjátékokat amiknek semmi köze nincsen a valódi belső gondolataikhoz. Nem vállalják fel a saját erkölcsi állásfoglalásukat és helyette olyanokat választanak ami a legelőnyösebb ahhoz a közösséghez amihez az álarcot felépítették.
Én legtöbbször zárkózott vagyok, kerülöm az érzelmi megnyilvánulásokat, és megválogatom hogy mikor mondom ki amit gondolok mert ismerem a következményeket. Talán ha én is felépítenék egy ilyen álarcot akkor kitárulkozóbbnak tűnnék, és könnyebben elfogadnának bizonyos személyek és a közösségek. A zárkózottságom helyett egy erkölcsös ember látnának, és a belső saját értékvilágomat se kellene megosztanom olyanokkal akik nem érdemlik meg.
Sokakat látok olyan helyzetben mint amiben én vagyok: Ami a szívükön az a szájukon. És mivel nekik is sokkal jobb lenne ha nem így tennének ezért gondolom hogy nekem se kéne így tenni.
Szedj egy kis önbizalmat magadra. Mivel magadba zárod a dolgaidat és csak ritkán adod ki, a környezeted bántásnak, támadásnak veheti részedről, ha ellentmondasz - tapasztalat. Nekem évekbe telt, mire visszaépítettem a lerombolt önbizalmam, ezalatt volt pár konfliktusom a körülöttem élőkkel, de baromira megérte. Aki nem volt igaz barát az lekopott szépen, a családom pedig megértette, elfogadta, hogy ilyen fura vagyok. Megszokottá vált, már nem kapják fel a vizet, ha én "csakazértis" B-t mondok. Mostanában sok új társaságba kerültem be, mivel eleve ilyennek ismertek meg, nem is zavarja őket különösebben a dolog. Nyilván ehhez némi rugalmasság is kell, én pl. senkivel nem szoktam vérremenő vitákba menni semmivel, nekem aztán mindegy, ő hogy látja a világot, amíg valakinek kára nem származik belőle :)
Te tudod mit akarsz, de örülnék, ha nem venné fel minden hozzám hasonló azt a bizonyos álarcot, mert én rohadt undorító egy tulajdonságnak tartom az ilyet. Volt egy ismerősöm aki profi szinten űzte ezt a dolgot, na annál lélekrombolóbb és nagyobb energiavámpír nincs még egy a földön. Hozzátenném, hogy neki sem volt így jó és neked sem lenne jobb. Lehet, hogy beilleszkedni könnyebb lenne, de az érzéseid bizonyos dolgokkal kapcsolatban nem változnának. Tudod, mennyi értelmetlen és felesleges vita tud kialakulni, ha az emberek nem értik, hogy téged miért bánt egy olyan dolog, aminek nem kéne? :D
Mondanál példákat? Miért kell kerülnöd az érzelmi megnyílvánulásokat, leplezed, hogy lelkibajos vagy??
Nekem is.. ami a szívemen a számon.. de nincs baj a szívemben sem, semmit sem kell szégyellnem, sz*r, akinek igen:-/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!