Szeretitek a németeket illetve a német nyelvet? (Többi lent)
Figyelt kérdés
Szerintem a németek eléggé bunkók és beképzeltek, magukon kívül senkit nem szeretnek...a himnuszuk is így kezdődik..:/
Németül sajnos muszáj tanulnom, nem mondom hogy naaagyon nehéz, de nem olyan könnyű, és eszméletlen csúnya..fhuuj de utálom.
Őket se szeretem. Más is van így ezzel esetleg? Előre is köszi a választ. És bocsi ha túl gyűlölködősre sikeredett.
2021. júl. 20. 20:35
21/49 A kérdező kommentje:
Pedig a németek sem különbek...
2021. júl. 20. 21:11
22/49 anonim válasza:
Nagyon szeretem a németeket és a nyelvet is szívesen tanultam. Gondolkodom rajta, hogy egy ideig ott tanuljak kint (és fontolgatom, hogy nem angolul, hanem németül)
És be is jönnek a németek 😜
Csupa okos, udvarias, tájékozott, jófej stb németet ismerek.
A nyelv pedig logikus, nekem tetszik a hangzása is, bár durva kicsit, de tetszik a durvasága is.
23/49 anonim válasza:
A nyelvet elég csúnyának tartom, bár sose tanultam. A németországi utazásaim viszont mind nagyon jók voltak, a németekkel alapvetően jó tapasztalataim vannak.
24/49 anonim válasza:
Egyetlen németet ismertem, de ő ritka vicces, jó fej ember volt. (Szakács volt az étteremben, ahol dolgozom, de már nincs ott.) A német nyelvet viszont sikerült velem megutáltatni, mert ritka rossz tanárunk volt. Szerencsére középiskolában már lehetett választani, és csak egy nyelv volt kötelező. Egy mondatot nem bírok összerakni németül, pedig elvileg hat évig (harmadiktól nyolcadikig) tanultam. Csak az állatok neveit tudom meg a napszakokat.
25/49 anonim válasza:
Deutsch ist die schönste Sprache der Welt. Ich liebe Deutsch. Ich werde einen Ohrorgasmus haben, wenn ich jemanden deutsch sprechen höre.
26/49 anonim válasza:
Németül először még gyerekként a tévéből tanultam rengeteget, később gimiben a németet választottam második nyelvként, meg is csináltam belőle érettségire a nyelvvizsgát. Németországban voltam többször is, és tök otthonosan éreztem magam. Olyan volt majdnem, mint itthon, a nyelv is tök természetes a füleimnek, majdnem mintha magyarul beszélnének körülöttem, az emberek se sokkal másabbak, mint itthon. Ha elköltöznék Magyarországról, akkor legszívesebben Németországba mennék. Szóval nekem csupa pozitív élmény kapcsolódik Németországhoz meg a nyelvükhöz.
27/49 anonim válasza:
Szeretem. Es egy taho, paranoid magyarnak megis, ki felelne meg, es ki ne idegenkedne viszont??
28/49 anonim válasza:
Szolga nép egy iszonyatosan egybites nyelvvel.
29/49 anonim válasza:
Többségükben tényleg kedvesek és segítőkészek. Keveset stresszelnek és jókedvűek általában, ami nem csoda hiszen jól élnek egy gazdag országban. De elég sokszor észreveszem a kedvesség mögött a "felsőbbrendűségi" attitűdöt, főleg amikor meghallják az ember beszédjén,akcentusán hogy nem echte német.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!