Szeretitek a németeket illetve a német nyelvet? (Többi lent)
Szerintem a németek eléggé bunkók és beképzeltek, magukon kívül senkit nem szeretnek...a himnuszuk is így kezdődik..:/
Németül sajnos muszáj tanulnom, nem mondom hogy naaagyon nehéz, de nem olyan könnyű, és eszméletlen csúnya..fhuuj de utálom.
Őket se szeretem. Más is van így ezzel esetleg? Előre is köszi a választ. És bocsi ha túl gyűlölködősre sikeredett.
18
Én nem szerettem németet tanulni az általánosan, kimondottan utáltam, gimiben helyette angolt és olaszt választottam. Aztán egyetemen lett volna lehetőségem újra németet tanulni, de inkább mást választottam. Aztán egyszer nyertem egy féléves német tanfolyamot, szuper volt a tanárnő és a társaság is, úgy ottragadtam, hogy lett belőle egy középfokú nyelvvizsgám.
De még mindig nem tetszett a nyelv... Aztán egy céges oktatáson megismerkedtem a jelenlegi férjemmel, aki német és kiköltöztem Németországba. Ha valaki 20 évvel ezelőtt, vagy akár 10 évvel ezelőtt megjósolta volna, hogy én német nyelvterületen fogok élni és napi szinten használni a nyelvet, kiröhögtem volna. Szóval soha nem lehet tudni... És tényleg nem lehet általánosítani a német embereket illetően, nagyon jó barátokat szereztem de persze belefut az ember néha kevésbé szimpatikus személyekbe.
A boltokban udvariasabbak az eladók és a korházban/rendelőkben is emberszámba vesznek, ami azért nem elhanyagolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!