Gyerekek LMBTQ érzékenyítésének káros hatásai? Kutatás? Forrás?
Köszönöm.
Nem nagyon értem, hogy miért kell valakit azért megbélyegezni, mert mást szeret 🤷♂️
#2 nem tudom.
Volt egy kutatás, ami kimondta, hogy nincs egyértelmű homoszexuális gén, sokkal nagyobb a környezet hatásai mellett eltörpül a genetika hatása. Ezt a kutatást csak úgy adták közzé, hogy konzultáltak LGBTQ+ szervezetekkel. Szóval ezt is csak így tudták közre adni.
De azokat a kutatásokat is diszkreditálják, amelyek azt hozzák ki, hogy nincs különbség a férfi és női agy között (kivéve a méretet és az abból adódó strukturális különbségeket).
Szóval sajnos simán el tudom képzelni, hogy valakinek egy ilyen kutatás a karrierjébe kerülne. Ezért sem hiszem el, hogy lenne hiteles publikáció a témában 🤷♂️
Meg mi baj lehet abból, ha a gyerek tudja, hogy nem csak fiú-lány szerelem létezik? Szerintem ennek a hatása sokkal inkább a tálalás formájától függ.
6: kicsit rosszul fogalmaztam. 2 verzió csúszott egybe 😅
A lényeg: DNS alapján nem lehet megjósolni, hogy az egyén homoszexuális-e. Vannak erre utaló jelek, de ezek nem elég erősek.
És azt hozták ki, hogy a genetika szerepe eltörpül a környezet mellett. Tehát sokkal nagyobb szerepe van a környezetnek, mint a genetikának.
#7: szerintem elő lehet ezt adni normális módon is. Anélkül, hogy ténylegesen propagálnánk a melegségét 🤷♂️
Azt ugye tudjátok, hogy a környezet hatása az nem feltétlenül azt jelenti, hogy ovisként azt hallja, rendben van, ha valaki meleg. Az is a környezet hatása, ha például az anyja dohányzott, vagy ha a második trimeszterben látott egy békát. (Ezek légből kapott példák, csak hogy illusztráljam mire gondolok. Nem állítom, hogy ezek tesznek meleggé.)
A valódi kérdés egyébként ez: Mi a nagyobb baj? Ha valamivel többen melegek, de azok boldogan élhetnek? Vagy ha kevesebben melegek, de az életük pokol? Mert ameddig erre nincs válasz, addig irreleváns, hogy a "meleg propagandának" van-e érdemi hatása arra, hogy hányan lesznek melegek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!