Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért szeretjük mi emberek...

Miért szeretjük mi emberek azt ami káros?

Figyelt kérdés

Gondolok itt pl. a gyorskajákra. Nagyon sokan szeretik, pedig egészségtelen, az egészséges dolgokért pedig nem igen vagyunk oda.

Oké oké, tudom, van sok sok kivétel, most nem is azokra a válaszokra vagyok kíváncsi, hogy "én az egészséges kajákat szeretem és sosem eszem sz@r kaját", hanem inkább az érdekelne, hogy miért van ez, hogy az emberek egy jó nagy része inkább választja az egészségtelent, mint az egészségest?

2021. jún. 24. 17:29
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretnék úgy enni. Törekszem is rá.

De egy répa vagy akármi nincs olyan ízes.

A testünk azt hiszi, mivel jól esik jó is nekünk, a minőségibb étel pedig nem normál kereset mellé való.

Erről eszembe jut egy reklám amibe valami olyasmi volt, minek ennél gyümölcsöt ha meg is veheted belőle a gyümölcslevet ami sokkal kényelmesebb. A reakcióm hagyjuk is 😅

Amikor a barack üdítő a cukor miatt finomabbnak hat mint az igazi gyümölcs megfelelője.

Erre szokunk rá sajnos, ehhez hozzá.

Az evésnek az lenne a lényege hogy energiát vigyél be, legyen mit felhasználni. A gyros sokáig laktat , míg mondjuk egy extra salátával a jó munkás ember nem szalad messzire..

Hasonlókra gondolok , de érdekel a többiek véleménye is

2021. jún. 24. 17:39
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt a gyorskaják direkt úgy van "kifejlesztve" az ízük, hogy az emberek baromi finomnak érezzék, rákattanjanak, máskor is azt akarják enni... Másfelől az is igaz, hogy egy szimpla olajban kisütött, agyonsózott krumpli is ugyanez, vagy lángos, nem kell hozzá semmilyen titkos összetevő... Szerintem az ízek intenzitása miatt egyébként.
2021. jún. 24. 17:43
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Mazochizmus.

Olvasd csak el, mennyien szeretnek pl. tetováltatni is ...

2021. jún. 24. 17:43
 4/9 anonim ***** válasza:
2: Jó, de sokak szarnak érzik az ízét, én is. Érted.
2021. jún. 24. 17:44
 5/9 A kérdező kommentje:

Ez butaság. Nem azért eszünk, hogy ártsunk magunknak (még ha ártunk is), a tetoválás meg nem is értem, hogy jön ide.

2021. jún. 24. 17:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
4: persze, sokan! De az átlag odavan ezekért... Csoki, nutella, pizza (bármilyen gagyi), mekis kaják... Már egészen kicsi korban rákattannak a gyerekek is, ha hagyják nekik, hogy ezeket egyék. Bennük még nincs semmi egészségtudatosság olyankor, nem befolyásolja őket az a gondolat, hogy ez ártalmas vagy egészséges kaja. És legtöbbjük ezeket zabálná egész nap, nem a főtt répát.
2021. jún. 24. 17:54
 7/9 anonim ***** válasza:
Talán mert nem tiszteljük az életünket.
2021. jún. 24. 18:24
 8/9 anonim ***** válasza:
Túl nehéz ez az élet. Így nem azon vagyok hogy hosszú időt legyek itt, hanem hogy amikor lehet boldog legyek. (Hosszútávon úgyis szenvedés van csak leginkább..)
2021. jún. 25. 09:06
 9/9 anonim ***** válasza:

5: Hát úgy, hogy a tetoválás FÁJ. És mégis sokan szeretik, mert fáj.

Azt mondják, mert érzik, hogy élnek, amikor szurkálják őket.

" Nem azért eszünk, hogy ártsunk magunknak (még ha ártunk is)

Hát akkor mért?

Ki árt akkor neked, ha te vagy a cselekvő? A szomszéd néni?

Ismerd meg a tudattalan fogalmát!

[link]

[link]

2021. jún. 25. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!