Szerintetek ez káros?
Kiskoromtól kezdve engem eleinte mindig kinézett a többi gyerek, akár általános, akár jelenleg középiskoláról legyen szó. Legfőképp azért, mert megpróbáltam minél kimértebben, választékosan beszélni még akkor is, amikor hülyéskedtek is egymással. Amikor a szüleimtől megkérdeztem, hogy miért van ez, akkor szinte mindig azt válaszolták, hogy magadban keresd a hibát, vagy “szálljál magadba!”, ami csak ahhoz vezetett, hogy nemcsak a többi embert véltem rosszindulatúnak, hanem magamat is elkezdtem utálni. Az idők folyamán ez kicsit javult, mostmár nem hiszek mindenkit gonosznak. De szinte minden emberi kapcsolat, amibe belevágok, legyen az barátkozás, vagy párkapcsolat, mindenkiben a rosszat látom meg először, hogy ne érjenek csalódások az élet ezen területén.
Káros hosszútávon az ember személyiségére az ilyesfajta világlátás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!