Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Igaz az, hogyha valaki tényleg...

Igaz az, hogyha valaki tényleg le akar szokni valamiről (alkohol, drog, cigi, BÁRMI, ami káros szenvedélye), az segítség nélkül is megteszi?

Figyelt kérdés

2021. febr. 13. 16:40
 1/9 anonim ***** válasza:

Van aki képes rá, de van akinek egyedül nem megy.

Aki aegítséget kér a leszokáshoz, annak az elhivatotságában nem kételkednék.

2021. febr. 13. 16:44
 2/9 anonim ***** válasza:
Mivel az alkohol az egyetlen olyan kábítószer, aminek elvonási tüneteiben meg lehet halni (delirium tremens), így alkoholistáknál előfordul, hogy nem megoldható a segítség nélküli leszokás. Ettől függetlenül a heroin elhagyása a legnehezebb, mivel az sokkal kínzóbb elvonási tüneteket okoz, így annál is szükséges a segítségkérés. Az összes többinél megoldható egyedül is.
2021. febr. 13. 16:44
 3/9 anonim ***** válasza:

Vannak helyzetek mikor igaz, vannak amikor nem.

Mondjuk vagy olyan szintű kő kemény alkoholizmus vagy heroinfüggőség, kialakult fizikai függőséggel, hogy ha magadtól szakember segítsége nélkül próbálnád letenni, akkor gyakorlatilag jó esélyel megölöd saját magad vele.

2021. febr. 13. 16:45
 4/9 A kérdező kommentje:
Ismertek ilyen embereket?
2021. febr. 13. 16:46
 5/9 anonim ***** válasza:
90%

Igaz.

Én pl. úgy szoktam le a cigiről, 25 évi bagózás után, hogy végig ott volt az asztalomon a felbontott doboz cigaretta. Ha esetleg mégis ellenállhatatlan vágyat éreznék, legyen kéznél az "anyag".

Ennek négy éve. Most is ott van...

2021. febr. 13. 17:03
 6/9 anonim ***** válasza:

Segítség nélkül is megteheti.

Igen, igaz. Akarat kérdése.

2021. febr. 14. 10:12
 7/9 anonim ***** válasza:

Én a függőség fogalmát teljesen kimaxoltam a Xanaxxal. Amit én szedtem, akkora dózisról kórházban érdemes csak leállni. Persze az egészet egyedül csináltam végig. Napi 7mg-ot szedtem.

Jó lenne, ha egyesek nem írnák, hogy nem lehet belehalni a megvonásba. Hát dehogynem. Ennek a gyógyszernek a megvonása pl életveszélyes görcsrohamokhoz vezethet. Nálam azért nem jelentkezett, mert kiszámoltam a megfelelő adagolást addiktológiai szempontok szerint. Ezért nem kellett szakszerű segítség sem.

2021. febr. 14. 17:02
 8/9 anonim ***** válasza:

@ 17:02

Sajnos itt az oldalon sok a fotelszakértő aki rávágja amit úgy a kis csökött elméjével gondol, de halovány fogalma sincs a témáról. Egyet értek veled.

Én az italtól és a cigitől váltam meg egyik napról a másikra, úgy hogy előtte évekig voltak kisebb nagyobb komolytalan próbálkozások erre.

De nyilván vannaok olyan függőségek amikhez kell a szakember segítsége.

2021. febr. 14. 17:26
 9/9 anonim ***** válasza:
csak egyszer jussunk el oda, hogy a felsorolás nem az lesz, hogy: alkohol, drog, cigi
2021. márc. 15. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!