Miért engedik a szülők, hogy a gyerekek bántsák az állatokat?
Inkább nem kezdenék bele, hogy miféle dolgokat tapsztaltam a témát illetően az évek során...soha nem érne véget...megpróbálok a közepébe vágni:
Séták alkalmával gyakran látom, hogy a kissebb gyerekek élvezettel kergetik el a megpihenni vágyó vagy éppen táplálkozó madarakat...legyen az egy galamb vagy egy cinke...rúgnak a kisállatok felé, sőt, olyat is láttam, hogy a röpképtelen kisgalambot az úttestre kergette az egyik kislány...volt, hogy épp megetettünk egy madarat a téren, teljesen megtépett volt a szárnya szegénynek
..és így elkezdte lesni a madarat 2 gyerek és nagy dobbantással, meg kergetèssel és jót röhögtek, hogy kínozhatták az állatot.. az a gusztustalan vigyor van az arcukon ilyenkor, egyszűen undorító...meg a szülők, akik ezt elnézik...nekem ilyen eszembe nem jutott, pedig soha nem neveltek ilyesmire..ez az érzelmi intelligencia magától van jelen az emberben...
Nagyon bosszantó ez a jelenség
...sokan elfelejtik, hogy a gyerekek nagyonis tudatosan okoznak fájdalmat...legyen az egy "gyengének" látszó ovis társ vagy egy védtelen kisállat...valamiért ezt sok szülő nemhogy kinevelné, hanem még ösztönzi is.
Azt gondolják, nekik mindent lehet...
Hú nekem az a rigolyám amikor a szülő lefilmezi ahogy a gyerek nyuzza a háziállatot, és feltölti a netre, mert "jjjaaaaaaj de cuki ahogy játszanak :)"
Hallottam már olyanról is hogy a gyereknek meg volt engedve hogy tépje a kutya fülét, meg az ételével játsszon, aztán amikor a kutya odakapott, - mert persze hogy odakapott - akkor elvitték elaltatni, mert veszélyt jelent az emberre.
Meg amikor vesznek a kölyöknek valami saját kisállatot hogy tanuljon felelősséget, de aztán nyilván egyikük sem néz utána, hogy hogy kell az állattal bánni. A halakat beb..sszák az első akváriumba amit találnak, a víz ph értékéről nem is hallottak életükben. A hörcsögöket meg kb majdnem minden állattartó lehúzza a WC-n, amikor először hibernálódnak, mert a hülyék nem tudják, hogy a hörcsög hibernálódik, és azt hiszik hogy elpusztult.
De ja, a gyerek így aztán tényleg felelősséget tanul.
A véleményem meg az, hogy az emberek nagy része magasról szarik az állatokra; nem élőlényekként tekint rájuk, hanem csak az utca vagy ház berendezéseiként.
Nincs megtanítva nekik, hogy az élet tiszteletet érdemel, ami még is látszik felnőttön és gyereken egyaránt.
Szerinted így érdekel bárkit is egy hülye kis galamb?
Nincs kifejlődve még a kisgyerekek agya, amikor kicsi voltam, szabályosan emlékszem, én is szemét voltam a bogarakkal, csigákkal...:( EQ valahol a 0 körül volt nálam is.
Kb lendületből tudnám tökönrúgni a gyerekkori énemet emiatt.
Manapság meg már...még egy pókot se nyomnék agyon a falon, inkább csípjen meg éjszaka.
Emlős állatok meg...a gatyámat ráköltöttem már néhányra.
Emiatt van az, hogy jellemzően a sutyerák emberek kínozzák az állatokat is, pl a szomszédom, 50 éves pasas, egy utolsó tahó kretén.
Még büszke is rá, hogy nem ad enni az állatainak, és dobálja őket téglával.
Párszor megfenyegettem rá, mondtam neki, pont rossz embernek dicsekszik ilyesmivel.
Nem megrúgta a galambot, hanem csak rugott felé, hogy megijessze.
Egy galambról van szó, mindentől megijednek, maximum legközelebb nem fognak annyira köze menni az emberekhez.
Mit számít, hogy tudatos vagy nem? Egy macskát sem.hagyok bogárral játszani, sőt ha nagyon kínozza, még rá is baszok egyet a fejére.
Sose hagynám senkinek se, hogy mást bántson, legyen az ismrrős vagynidegen, gyerek vagy felnőtt. Én istent szolgálom és istennek minden a gyermeke, minden egy testvériségbe tartozik. Az egész végtelen létezés.
Ha valaki nem tudatos, akkor tudatossá kell tenni ha ez lehetséges. És az embernél ez bőven lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!