Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nagyon illetlen vagyok, ha...

Nagyon illetlen vagyok, ha nem szeretek borravalót adni?

Figyelt kérdés
Ha kihoznak egy hűtőt, ami alapból 100 ezer, plussz még 5 ezer a kiszállítás, nekem akkor is illene borravalót adnom? Elvégre van a futárnak fizetése, miért várja hogy megjutalmazom pár száz forinttal? Vagy az étteremben, ahol 2 ezer ft egy tál étel, amitől igazából jól se lakok, mert kevés, illik borravalót adni a pincérnek csak mert kihozta? Vagy ha beszerelik az internetet..Ez a dolguk, és a számlán rajta van, hogy 10 ezer ft a beszerelés. Ezek után miért adjunk még zsebbe is? Ti szoktatok borravalót adni? Mikor mennyit?
2021. júl. 15. 12:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne bárkinek is borravalót adnom, mert felhoz egy hűtőt? Vicces...
2021. júl. 15. 14:23
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Van, hogy benne van az árban, a számlán ez látszódik.
2021. júl. 15. 18:04
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Ápoló vagyok, sosem fogadtam el az 5 év alatt hálapénzt. Sőt, annyira elegem lett a körülöttem zajló korrupcióból, hogy elmentem egy intenzív jellegű osztályra dolgozni. Ott az esznéletlen betegek nem adnak semmit, de nem is kell. A hozzátartozók próbálkoznak néha, ha épp nem gyászra készülnek. Egyébként sem vennék el ilyen súlyos állapotban lévő beteg hozzátartozójától pénzt. Pofám leszakadna...

Ajándékot elszoktam fogadni, de csak azért mert tudom, hogy mennyire megalázó a betegnek/hozzátartozónak, amikor összeállítja a kis ajándék táskáját, és én vissza adom. Volt, hogy egy cuki papó sírva kérte, hogy vegyem el mert annyira rendes voltam a feleségével, ne sértsem meg őt azzal, hogy ennyit sem fogadok el. Tényleg cuki volt, egy kis kézműves ajándékot adott karácsonykor, egy mini Betlehemes jelképet, meg egy kis üveg házi mezet. Igazából ez olyan dolog, hogy a szomszéd papa is ad nekem ilyen dolgokat amiért segítek neki a boltból hazahozni a dinnyét. Nem lehet egy lapon említeni a hálapénzzel.

De ennyi a max, semmi pénzt, vagy értékesebb ajándékot nem fogadtam el soha.

Nem adok borravalót a futárnak. Sajnálom, de ez a meloja. Sajnálom, hogy itt tart az országunk, hogy senki nincs normálisan megfizetve. Lóf@sz pénzért halunk lassan a munkába bele. Gondolom Várkonyi Andi is ezen gondolkodik éppen, hogy mennyi borravalót kellene adnia a futárnak, hogy ne legyen ciki, hogy adjon-e egyáltalán vagy nem. Egy jó fizetés mellett, ami mellett nem kellene hitelt felvennem, hogy alapjáraton betudjak járni dolgozni, talán eszembe sem jutna ilyen, hogy ne adjak.

Ha nem kellene naptárba vezetnem a kiadásokat, hogy véletlen se csússzak el semmivel. Minden fillér számít sajnos. Sosem hittem, hogy ilyen leszek, de ez van.

2021. júl. 15. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!