Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nagyon illetlen vagyok, ha...

Nagyon illetlen vagyok, ha nem szeretek borravalót adni?

Figyelt kérdés
Ha kihoznak egy hűtőt, ami alapból 100 ezer, plussz még 5 ezer a kiszállítás, nekem akkor is illene borravalót adnom? Elvégre van a futárnak fizetése, miért várja hogy megjutalmazom pár száz forinttal? Vagy az étteremben, ahol 2 ezer ft egy tál étel, amitől igazából jól se lakok, mert kevés, illik borravalót adni a pincérnek csak mert kihozta? Vagy ha beszerelik az internetet..Ez a dolguk, és a számlán rajta van, hogy 10 ezer ft a beszerelés. Ezek után miért adjunk még zsebbe is? Ti szoktatok borravalót adni? Mikor mennyit?
2021. júl. 15. 12:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
36%
Szoktam, mert nekem az az elvem, hogy igyekezzem úgy viselkedni a másikkal, ahogy fordított helyzetben nekem is jól esne. Na és nekem mondjuk jól esne mondjuk egy kevéske borravaló, főleg ha mondjuk a fizetésem azzal együtt lenne normális fizetés.
2021. júl. 15. 13:00
 2/13 anonim ***** válasza:
95%

A borravaló a hálapénz kistesója. Utóbbit amúgy a törvény bűnteti is. De mitől mássabb ha egy orvosnak adok plusz pénzt, mintha egy futárnak adnék?

Sose adok.

2021. júl. 15. 13:01
 3/13 A kérdező kommentje:
Hálistennek még sosem voltam kórházban műtéten pl, így hálapénzt sem adtam még. De azt tudom, sokaktól hallani, hogy a dokik előre kérik a hálapénzt…Szerintem ez undorító.
2021. júl. 15. 13:06
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Az is gerinctelen aki ad, és az is, aki elfogadja. Ki kellene már írtani, mint a gyomot !
2021. júl. 15. 13:08
 5/13 anonim ***** válasza:
87%

Ebben ne keress logikát, mert nincs. Egyszerű szokás kérdése, hogy igen, pincérnek adunk, házhozszállítónak meg nem adunk.

Esetleg akkor adhatsz szállítónak, ha tobbet tesz, mint amit kér. Pl ahelyett, hogy lerakná a bejárati ajtódnál, behozza a konyhába. Az plusz szolgáltatás, igy jogos a plusz pénz.

Tehát alapvetően sehol ne adj, kivéve pincérnek, vagy ha plusz szívességet tesz az illető.

2021. júl. 15. 13:08
 6/13 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm.
2021. júl. 15. 13:10
 7/13 anonim ***** válasza:
61%

Ja és orvos. Attól függ, hogy mennyire voltam vele megelégedve. Előre sose adok.

De aki meg profin összerakta a szilánkosra tört csuklómat, és jobb, mint új korában, és még rendes is volt közben, válaszolt minden kérdésemre, annak utólag adtam 50 ezret.

Feleségem szült. Szemét, flegma, érzéketlen és nemtörődöm volt mindenki a kórházban vele - nem is adtunk egy forintot se.

2021. júl. 15. 13:11
 8/13 anonim ***** válasza:
94%

Én életemben nem adtam senkinek. :DDD

Mégis mit gondolnak? :D Xarom a pénzt?

Étteremben is kiaprózom, vagy Visszakérem. IGEN én megmondom, hogy visszakérek!! Ez nem borravaló, csak nincs apróm!!!

Nagyon gáz volt, mikor kocsmában az italt fizettem, és a pultos csaj meg bámult, mintha az a pénz az övé lenne?! Jópárszor volt. WTF?!! MIT GONDOL? Nem mondtam egy szóval sem, hogy borravalót szándékszom adni, csak mert ügyesen kiszolgált néhány itallal. Mi van? Még mindig ott álltam, vártam a pénzemet, leesett neki, hogy Jaaaaa. :D De hülyék tudnak lenni egyesek.

2021. júl. 15. 13:37
 9/13 anonim ***** válasza:
91%
Amúgy ezért akarnak sokan pincérkedni, mert csekély munkáért a fizetésed dupláját keresed meg a borravalókkal. Undorító, ki használó, zsugori emberek. Inkább a szakácsnőnek adnám, vagy annak aki mosogat egész nap, az tőlem egy forintot se fog kapni, akinek annyi a dolga, hogy kivigye a kaját meg az italt, és lógassa a lábát. Undorító!!!
2021. júl. 15. 13:40
 10/13 anonim ***** válasza:
98%
Dolgoztam konyhán, szóval tudom miről beszélek. A drága pincérnő rohan be, hogy ez kell, az kell. Persze, én mosogatok, én sütök, én csinálok mindent. Kint majd a jó borravalókat ő teszi el. Eleve magasabb a fizetése. Aztán kap dupla annyit. Borravalókkal tripla annyit. Én izzadok, nekem szakad le estére a kezem, meg a lábaim. Ő csak dumálgat telefonon és kimegy cigizni miután felvette a rendelést. Tényleg baromira megérdemlik a borravalókat a pincérek. Abszolút. Hatalmas tehetség és elhivatottság kell hozzá... Éppen ne ejtsd le a tányérokat. Nem ő fog egész nap a konyhán izzadni. Ugyanmár. Egy forintot se kap tőlem az ilyen munkaerő.
2021. júl. 15. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!