Az emberek miért adnak borravalót a pizzafutárnak mikor először és utoljára találkoznak vele?
"Figyelmességről, háláról esetleg köszönömről sose hallottál még?"
A mai világban? Na ne röhögtess. Én se kapok borravalót, sem hálát a munkám során.
Amugy meg egyik ember miért adományoz a szegényeknek, a másik miért nem?
Nem kötelező a borravaló, valaki ad, valaki nem...
Ilyen helyzetben (általában) a "Legyen egy kis csórikámnak!" mentalitás dominál legtöbb embernél, komolyabb szinten nem foglalkoznak amúgy se vele ("Megjött a pizza, együnk!").
Maximum figyelmességről, megszokásról van szó (hálát nem mondanék, azt nagyobb dolgok esetében fejezünk ki).
Én ezért nem is adok.
#1 a munkáját végzi, nehogy már én legyek a hálás mert elvégezte a munkáját vagy te az utcán minden szembejövőnek nyomsz egy százast a kezébe aki munkából megy hazafele?…
Azt meg hagyjuk, hogy “dE NeKIk IgY vAn a fIZeTéSük KisZáMítVa”. Kutya nem szorított pisztolyt a fejéhez hogy írjon alá egy szar munkaszerződést, aztán az ügyféltől várja el a fizetést. Menjen a munkaadójához.
Ja hogy ott nem meri kinyitni a pofajat, csak az ügyfélre forgatja a szemét meg firkalja össze a társasházat, hogy 2/5 nem jattol?
Pukkadjon meg az összes jattot váró futar.
Szerencse hogy minden rendelésem kártyával megy, készpénz közelében sem vagyok amikor tartja a markát..
A te bajod. Biztos nem dolgozol úgy, hogy megérdemeld, vagy nem dolgozol emberekkel. Én emberekkel foglalkozom munkám során, és a kollégáimmal szoktunk kapni ajándékokat, pl. csokikat az emberektől.
Akkor adok, amikor gyorsan ideér. Nyilván ha 2 órája várok egy salátára nem adok. És tök mindegy, hogy csak egyszer látom, nem azért adok, mert úristen mit gondol majd rólam, ha nem adok. A kéregetőknek is szoktam adni, pedig egyet sem láttam soha viszont.
"A mai világban? Na ne röhögtess. Én se kapok borravalót, sem hálát a munkám során."
És te kit érdekelsz? Attól még másnak sem lehet jó? Más nem adhat? Más nem kaphat? Jesszus.
"És te kit érdekelsz?"
ha én nem érdekellek akkor a csövesek miért érdekelnek, miért adsz nekik? Paradoxon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!