Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek miért adnak borrava...

Az emberek miért adnak borravalót a pizzafutárnak mikor először és utoljára találkoznak vele?

Figyelt kérdés
Tudom lesz aki leírja hogy minden nap kaját rendel és van hogy ugyanaz hozza ki, de én az átlagemberre gondolok aki heti egyszer rendel és a netpincér vagy wolt sok ezer futárja közül az egyik hozza ki.
2021. máj. 16. 10:56
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
75%
Azért baromi jól tud esni, amikor késő éjjel megmászom a lift nélküli magasföldszintes ház 4. emeletét 6-10-12 db dobozos sörrel és kapok érte ötszáz jattot. Nem várom el, de jólesik. Ugyanez van, ha az autóval csak egyesben bírok felkapaszkodni a 20%-os emelkedőn hóban-fagyban a hegyre, akkor is jólesik, ha 2-300 forinttal értékelik a fáradozásomat. Persze, nem sértődöm meg, ha nem kapok. Egyébként diplomás vagyok, de szeretek futárként dolgozni, mert szeretek vezetni. És egyébként én meg azért is adok jattot a futároknak, mert nekik az a sok apró összesen jól tud jönni, nekem meg nem fáj havi pár száz forintot erre áldozni. Amúgy én a jattokból mosom az autóm, amivel dolgozom. :D
2021. máj. 16. 14:03
 22/28 anonim ***** válasza:
0%
A kipcsak níp így szocializálódott.
2021. máj. 16. 14:45
 23/28 anonim ***** válasza:
0%
Például azért, mert nincs semmi garancia arra, hogy egy pizzafutárral csak egyetlen egyszer fogsz munkakapcsolatba kerülni és amennyiben lehet, szívesebben nyaszabolod fel a frissen, melegen érkezett pizzát, mint a jeget mikrózod róla. De játszhat az is, hogy idővel "egyéb díszek" is feltűnnek a pizzán - az olíva bogyón és a lila hagymán, paradicsomon kívül. Mondjuk, egy kiadós turha!
2021. máj. 17. 21:40
 24/28 anonim ***** válasza:
46%

#23 érdekes hogy csak a véglény futárok esetben kell ettől félni, hogy nem csak a munkájukat képtelen elvégezni, de meg bele is köpnek más kajájába. Az ÖSSZES többi szakma ehhez képest normális.

Egyébként meg nem tudom hogy rendeltél-e mostanában bárhonnan, de mostmár átlag min 2 réteg csomagolás van a kaja körül, amin látszik, ha megbontották.

Idióta. Pont ezért nem adok egy krva fillért sem.

2021. máj. 17. 22:51
 25/28 anonim ***** válasza:

"Figyelmességről, háláról esetleg köszönömről sose hallottál még?"

""A mai világban? Na ne röhögtess. Én se kapok borravalót, sem hálát a munkám során.""

- Úristen... :D :D :D :D Hát, pedig még a mai világban is létezik a figyelmesség; és igaz, a gesztus végett adnak borravalót... Egy dolog, hogy te erről nem hallottál, vagy veled szendben nem gyakorolják, és egy másik az, hogy mindettől te még gyakorolhatnád (pusztán azért, hogy a 'mai világban' picit több legyen belőle... :P)

- Ne szívd mellre a lekezelő stílust... :)

2021. máj. 18. 00:46
 26/28 anonim ***** válasza:
72%
Én szoktam adni igaz nem állok nagyon jól anyagilag, de nekem az van az eszemben mindig, hogy ha én lennék az a futár nekem is nagyon jól esne.
2021. jún. 4. 06:28
 27/28 anonim ***** válasza:
0%
Én nem vagyok futar de nagyon jól esne, revolut szamla számom hova küldjem, mikor utalsz?
2021. jún. 4. 09:42
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Miért kell hogy oka legyen? Nem azért adok borravalót, mert bármit is várnék a futártól. Nem ezzel akarom megelőzni, hogy rossz kiszolgálást nyújtson legközelebb. Egyszerűen csak értékelem hogy neki hála csak a bejáratig kell mennem, hogy ehessek. Ez egy kényelmi szolgáltatás, és én szerintem megdolgoznak azért a plusz pár száz forint borravalóért, télen-nyáron, fagyban-hidegben jönnek, hogy nekünk ne kelljen kimennünk.
2021. jún. 24. 01:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!