Az emberek miért adnak borravalót a pizzafutárnak mikor először és utoljára találkoznak vele?
10
Nem paradoxon, csak dilinyós vagy. Az elbas*ott véleményed az, ami nem érdekel senkit. :)
Bár nem nekem címezted, de válaszolok én is rá (én nem szoktam adni nekik): mert megteheti, és jobb adni, mint kapni. Önzetlenség fogalma is ismeretlen számodra ezek szerint.
Ha futár ott van időben, kedves, nem türelmetlenkedik, normálisan beszél (ez mind plusz munka számára, mert neki eredetileg csak annyi a dolga, hogy kiviszi a kajad és a kezedbe nyomja), akkor igenis adok neki jattot, mert megérdemli. Ezen kívül nekik a jatt bele van kalkulálva a bérükbe, ha nincs jatt, ki se húzza hó végéig.
A bunkó futárok azért valtanak gyorsan munkát mert nem kapnak jattot (jogosan!). A jófej, pontos futik miért ne kaphatnának?
14-es
Mit értesz ciki alatt?
Ciki átvenni a kaját?
Ciki pénzt adni?
Ha 3000 ezerrel fizetsz, akkor tényleg nem illik azt a 10 ft-ot visszakerni.
De a jattolás igazából arról szól, hogyha 2290 a kaja, akkor te 3200-at adsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!