Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki duci, azt miért kell...

Aki duci, azt miért kell dicsérni, hogy milyen csinos? Míg aki vékony, annak folyton beszólogatnak.

Figyelt kérdés

Korábban nekem a szemembe megmondtàk, hogy "csontváz", "nekem nem kell ilyen sovány csaj", "hízzál", "össze vagy szakadva". Kb depressziós lettem emiatt. Azóta szerencsére híztam egy keveset, de nagyon megmaradtak ezek bennem. Voltak duci ismerőseim. Őket meg dicsérni kellett, hogy mennyire csinosak. Soha senki nem mondott a szemükbe bántó szavakat. Ezt miért szabad?

26N

2021. jún. 21. 15:38
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
A munkahely már csak ilyen. Sok a retardált. És nem tudod kirúgni a kollégáidat. Az én kolléganőm is egy elb...ott nőszemély, mégis engem csesztet sokszor, pedig össze is kaphatnánk, simán ő húzhatná a rövidebbet, de inkább próbálom fenntartani a jó viszonyt.
2021. jún. 27. 15:59
 32/32 anonim ***** válasza:

Én tudom, hogy a soványokat is szokták bántani, nekem is van egy sovány barátnőm és ő se mert sokáig rövidnadrágot felvenni, mert mindig mindenki mondta neki, hogy milyen piszkafa lábai vannak, egyen már rendesen stb. Én meg inkább a ducibb oldalon vagyok. Szerintem is nagyon gáz, hogy a soványakat bántják és sokan még csak észre sem veszik, hogy az bántás, hogy aggódóan megkérdezed, hogy eszik-e rendesen, vagy anorexiás-e. Bár mondjuk még ha az is lenne, mi közöd hozzá?

De ez is mutatja, hogy a soványság nem olyan rossz mint a kövérség. Én is mondtam már olyat egy vékony lánynak, hogy "Látszik, hogy alig eszel" amikor mondta, hogy nem sokat szokott enni. Egyáltalán nem is gondoltam rá, hogy ez neki sértés lehetne, hiszen az én fejemben az volt, hogy az a jó ha valaki vékony, ez végülis dícséret.

Ez olyan mintha azt mondanám valakinek "Hú de nagy szemed van" és én ezt dícséretnek szánom, mert a nagy szem általában szépnek számít, de van olyan akit meg pont ez zavar. Szerintem ez lehet az oka, hogy sokan simán kimondják ha valakit nagyon vékonynak látnak. Mert nem gondolják, hogy ez annyira megrázza az illetőt, hiszen a vékonyság az ideális. Míg ha valakit kövérnek nevezel, azt mindenki sértésnek veszi. Bár manapság kezd terjedni a "nagy segg" mint dícséret, de régebben ez is maximálisan sértés volt. De a médiában még mindig az összes vonzónak titulált személy vékony. Persze lehet panaszkodni a plus size modellekre, de ők sem robbantak be igazából az igazi médiába, inkább csak a saját követőtáboruk van meg. De normál modelleknél pedig pont hogy nagyon nyerő a semmi segg-semmi mell kombó.

Na mindegy, ettől nyilván nem oké csúfolni a vékony embereket és a vékonyságtól is lehet valakinek testképzavara. De bárcsak tudnánk önbizalmat keríteni magunknak anélkül, hogy másokét lerombolnánk! Nyilván a problémádra nem az a megoldás, hogy csúfolják többet a kövéreket. Sőt a kövérek egyáltalán nem is tehetnek róla, hogy téged csúfolnak, úgyhogy ne legyél rájuk dühös, hidd el, ők is szarul érzik magukat a testük miatt. Egyszerűen nem kéne a másikra nemkért megjegyzéseket tenni.

2021. dec. 30. 12:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!