Ha egy nő zöld ruhában van, akkor gazdagnak látszik? A zöld ruha gazdagít?
Viszonylag gyakran hordok zöldet, volt, hogy egy eseményen zöld ruhában voltam, de kétlem, hogy gazdagítana. Pláne azok szemében, akik ismernek és tudják, hogy frissen végeztem a mesterképzésen és csak most próbálok érdemben elhelyezkedni a világban. Vagyis sok minden vagyok, de gazdag pont nem.
Nem lehet, hogy azért gondolod így, mert a pénzt legtöbbször (az amerikai dollár nyomán) zölddel ábrázolják? Mert a színt legtöbbször a természettel, szerencsével (négylevelű lóhere és az ír manók nyomán, gondolom), egészséget és békességet jelent.
Amúgy a gazdaságot nagyon sokszor a lilához kötik, részben onnan, hogy sok nemesi ház címerében ott volt és mivel régen nehéz volt kikeverni, így csak a gazdagabb réteg engedhette meg magának a használatát. A másik szín, amit még a gazdasághoz kötnek, az az arany, amit szerintem nem kell magyarázni.
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!