Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hivatali ügyeknél eléggé...

Hivatali ügyeknél eléggé kínos viselkedést mutatok, lehetséges ezen változtatni vagy érdemes inkább elfogadni?

Figyelt kérdés

Tehát, ha valami hivatalos ügyet kell intéznem a pl kormányhivatalban, akkor úgy érzem, hogy ha ezt a viselkedést kívülről egy csoport látná, akkor úgy tuti egy jót röhögne rajta

Ilyenekről beszélek, hogy elmondja a választ jó kacifántosan én meg rákérdezek, akkor úgy tűnik, mintha nem érteném, mint egy mentálisan retardált, az én nézőpontomból pedig teljesen érthetetlen ezért rákérdezek mégegyszer, de ilyenkor már megfordult a dinamikája a párbeszédnek és olyan mód, hogy hülyén jövök ki belőle

Mielőtt még azt kapnám megoldásként, hogy "légy magabiztos, ne törődj mit gondol a másik", erre az a válaszom, hogy ez nem megoldás, nem oldja meg

Lehetek teljesen egyedül ezen a világon, ha 2 ember létezne, én és a hivatali ügyintéző, akkor is így viselkednék, nem változtatna az, hogy nincs más ember a világon akinek meg kéne felelnem vagy sem

Ilyenkor mi van?

27f

2021. jún. 16. 16:26
 1/2 anonim ***** válasza:

Sok évi ügyfélszolgálat után írom, hogy a legtöbb ember elfogultan toporog az ablak előtt, vagy online, nincs ezzel a viselkedéssel semmi baj. Inkább legyen egy pironkodó arc vagy fül, mint az agresszióba vagy jópofáskodásba, esetleg bizalmaskodásba csomagolt "magabiztosság".

A szakmai szlenget vagy szakkifejezéseket pedig csak szakmabeli érti meg elsőre, pláne ilyen kiélezett helyzetben, hidd el, hogy aki a pultnál serényen bólogat ő sem érti (egészen vagy részben), otthon újra rákeres vagy másoktól próbál információkat szerezni, ez már csak ilyen.

2021. jún. 16. 17:02
 2/2 anonim ***** válasza:
Nézd, szerintem optimális esetben az ember azért változtat a viselkedésén, hogy másnak megkönnyítse az életét, nem azért, mert ha egy csoport látná, bizti, kuncogna magában... - szard le! Sok szituációban, persze, fontos, hogyan állsz mások szemében, más helyzetekben viszont nem létkérdés, és ilyenkor szerintem nem is kell ebből nagy ügyet csinálni. Általában jó dolog, ha minél több emberrel meg tudod magad kedveltetni, de szerintem nem fog összedőlni a világ akkor sem, ha az ügyintéző nem fog széles mosollyal előre üdvözölni és az öltözetedet dícsérni; ha valamit nem értesz, kérdezd meg, max., ha már azt érzed, kezdesz nagyon az idegeire menni, hagyd békén - vagy ne... :P
2021. jún. 16. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!