Érdemes pszichológushoz fordulni a következő esetben? 29 éves férfi vagyok. Volt egy szörnyű öngyilkossági kísérlet a családomban még 6 éves koromban. Történetesen az anyámat elvesztettem. Úgy érzem akkor ott valami megtört bennem.
Rájöttem hogy az emberi kapcsolataim nagyon sekélyesek. Nem tudom társaságban jól érezni magam. Nem igazán törődöm más emberekkel..Kevés barátom van csak Nincs egy párkapcsolatom. Egy magányos farkas vagyok, sokszor bunkó viselkedéssel, amit szinte észre se veszek magamon.
Nem igazán jutok előrébb az életben. Szerintem az értékrendemmel is nagy problémák lehetnek. Nem tudok kötődni senkihez se szinte.
Tud ezen egy pszichológus segíteni vagy rávilágítani dolgokra?
Az nagyon jó, hogy ilyen jól megfogalmaztad a problémádat.
A jó pszihológus nem fogja megmondani mit tegyél, a kérdéseire adott válaszaid, számodra fogják megvilágítani, hogy változtatnod kell ahhoz, hogy változzon az életed.
Igazából azt az elvet érdemes követni, hogy ha az eddigi életvitelünk nem azt az eredményt hozták amire vágytunk akkor valamit másképpen kell csinálnunk ezután.
Változz! Kezd olyasmivel ami nem esne nehezedre. Egyszerre csak egy, hogy legyen benne örömöd. Esetleg lehetne a barátkozás, mert egy jó barátnak elmondhatod a benned levő érzéseket, félelmeket, aggodalmakat. Amikor ezeket megfogalmazzuk, úgy, hogy a másik is értse, akkor sokszor a magunk számára is világosabb lesz, hogy mit kezdhetünk vele. Persze a barátkozás az egy kölcsönösség, egy olyan kapcsolat ahol mi is figyelmesek vagyunk a másikkal szemben. Egyensúlyra törekedj, nem csak a barátkozásban, hanem mindenben!
Sikerülni fog a változás, mert már van igényed rá.
5-ös Él még, viszont nem lehet(tett) vele kommunikálni, mert olyan agyi károsodást szenvedett, ami igazából olyan szintre csökknetette a képességeit, hogy nem képes önállóan semmire szinte. Tulajdonképpen oxigénhiányos állapotba került az agy, úgy éleszették újra.
Hosszú...
Ez nagyon durva :( . Nem csodálom, hogy megviselt... Mindenképp keress fel egy pszichólógust.
ÉN majd az EMDR terápiát szeretném kipróbálni ugyan így traumák leküzdéséhez. Állítólag "durva", de hatásos :) .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!