A bosszúállás mért rossz dolog?
Mert részben ez önbíráskodásnak minősül, másrészt a világban van egyfajta rend: egyszer nekem-, másszor "neked" rossz/jó.
2021. jún. 13. 20:14
"Ez bajtársiasság nem bosszú."
Ez nem bajtársiasság csak szarkeverés. Minden amit a kérdező leír, az csak szarkeverés.
Nyilván itt most ő érzi sértve magát, és vágyik a bosszúra. De ez csak simán önző, énközpontú dolog. Megsértették az egóját ezért bosszúra vágyik.
Itt van/volt egy szerelmi háromszög, amiből most nem ő került ki győzteen és ez fáj az egójának. Semmi másról nem szól a történet.
2021. jún. 13. 21:45
És nyilván értem én, hogy rossz ez a helyzet a kérdezőnek. De ha mindenki bosszút állna egy csalódás után akkor folyamatosan csak balhézó embereket látnánk az utcán.
2021. jún. 13. 21:46
24/38 A kérdező kommentje:
Tehát rendben van az, hogy egy férfi ennyire gerinctelen féreg legyen. Senki ne nyissa fel a szemét, hogy undorító a lelke, a viselkedése, az egész ember. Éljen így tovább, ki tudja még hány nőt tönkre téve. Ha te egy ilyen embert védesz, akkor te sem vagy különb. Normális ember szerintem az ilyet valahogy helyre teszi, hogy többet ne viselkedjen gerinctelenül, ha már a szülei elfelejtették megnevelni.
25/38 A kérdező kommentje:
És ez nem a férfiak ellen irányul, ha egy nő ilyet tesz, az is ugyanennyire rossz. Mert legyen egyedül, és csináljon bárkivel bármit. De ne hitegessen valakit, aki vele tervezi a jövőt, és soha nem csalná meg..
26/38 A kérdező kommentje:
És attól, hogy te nem látod, rengeteg nő áll bosszút ilyen esetben, millió történetet tudok, szóval nem értem te melyik világban élsz, de úgy tűnik nem ebben.
"ha egy nő ilyet tesz, az is ugyanennyire rossz"
Mégis ezt akarod tenni, mi a kérdés?
Ja tudom, te "bosszúból" meg "megérdemli" és akkor már jogos g..ci féregnek lenni.
2021. jún. 14. 16:33
28/38 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel akkor ez a példa is megállja a helyét, ha a te agyaddal gondolkodunk: egy gyerek lop a boltban, lebukik. Ne szidjuk le, sőt dicsérjük meg. Jó dolog az, lopjon csak. Emberi tulajdonságokról van szó. A hazugság, átverés is emberi tulajdonság. Jól gondolom? Tehát erre is fel kell hívni a figyelmet, hogy rossz dolgok ezek. Vagy te nem így látod?
29/38 A kérdező kommentje:
Sajnos ha az ember rosszat tesz, akkor vállalnia kell, hogy ő is rosszat fog kapni cserébe 😉 de ha te máshogy gondolod, akkor ugyanolyan rossz ember lehetsz, mint akiről beszélek.
"Normális ember szerintem az ilyet valahogy helyre teszi"
Normális ember túllép ezen és éli tovább az életét. Lehet jönni a szent szöveggel, hogy "valaki fel kell nyissa a szemét" nem, nem kell. Nem neked kell nevelned a másikat.
Főleg, hogy itt egyáltalán nem a nevelésről van szó, meg a többi nőről. Itt egyedül a saját egódról van szó, és ezért értelmetlen az egész bosszúhadjárat.
2021. jún. 14. 16:39
Kapcsolódó kérdések: