Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A bosszúállás mért rossz dolog?

A bosszúállás mért rossz dolog?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy ha valaki ok nélkül valami nagyon rossz dolgot tesz ellenem, akkor mért elítélendő visszaadni ezt neki, valami hasonlóan rossz dologgal, mint amit ő is tett? Hisz ő kezdte, úgy, hogy nem adtam rá semmi okot.
2021. jún. 13. 16:35
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
18%

A nők a nagy férfigyűlölő bosszúállók, akik évtizedek után is nyomoznak az exeik után.

Szemtől-szemben bájolognak, miközben annyira betegesek, hogy nem tudják elengedni az expasijukat és ahol tudnak megpróbálnak aljas módon ártani nekik.

2021. jún. 13. 17:27
 12/38 anonim ***** válasza:
74%
11, akkor kerüld őket, mindenki jól jár :)
2021. jún. 13. 17:29
 13/38 anonim ***** válasza:
27%

12.

Téged mindenképpen elkerüllek.

De úgy látom, hogy téged az összes pasas szintén elkerül.

2021. jún. 13. 17:41
 14/38 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem ez nem bosszú elsősorban. Én megmondanám a másik csajnak, hogy tudja mi a helyzet. Ez bajtársiasság nem bosszú.
2021. jún. 13. 18:21
 15/38 A kérdező kommentje:
14 igen ez is benne van, és az ilyen férfinek szerintem észbe kell valahogy kapnia. Mert az egy dolog, ha nem akar komoly kapcsolatot, és csajozik. De az, aki 2 nővel elhiteti, hogy mindkettőtől komolyat akar, az szerintem a leglaja.. az ilyennek nem kéne továbbra is boldogan élnie, hanem valami nagy pofon kéne nekik az élettől, ami akár lehet az is, hogy én szólok a másik nőnek, és két szék közül a földre esik.. mert máshogy nem tanulja meg, hogy ilyet normális ember nem csinál, mint amit ő..
2021. jún. 13. 18:28
 16/38 A kérdező kommentje:
Egyébként biztos nem szólok a nőnek, mert semmi kedvem egy ekkora balhéhoz, csak egy ilyen undorító férfi előhozza az emberből az állatot..
2021. jún. 13. 18:34
 17/38 anonim ***** válasza:
65%

Tételezzük fel, hogy a kérdező közúti balesetet okoz és meghal egy fiatal fiú. A rendőrség nem tudja eldönteni egyértelműen, hogy ki hibázott. Ekkor a meghalt fiú szülei megölik a kérdező fiát, mert szemet szemért, fogat fogért. Gondolom ilyen bosszúállást nem vettél figyelembe kérdező.

Na ezért ítélem el a bosszúállást, mert ártatlan emberek halhatnak meg lökött emberek miatt.

2021. jún. 13. 18:40
 18/38 A kérdező kommentje:
17 ez azért teljesen más, amit te leírtál. Nem lehet összehasonlítani.
2021. jún. 13. 18:43
 19/38 anonim ***** válasza:
71%

"a valaki ok nélkül valami nagyon rossz dolgot tesz ellenem, akkor mért elítélendő visszaadni ezt neki, valami hasonlóan rossz dologgal, mint amit ő is tett?"

nagyon rossz dolgot tesz ellenem = véletlenül elütsz egy fiút

visszaadni ezt neki, valami hasonlóan rossz dologgal = a te fiadat is elütik és ugyanaz lesz a sorsa, mint az első fiúnak

Ki dönti el, hogy ez az adok-kapok mikor, milyen esetekben lenne elfogadott társadalmi szinten?

2021. jún. 13. 18:48
 20/38 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy nem érted amit írtam, az általam leírt dologban egy ember viselkedésével van baj, nyilván nem egy véletlen balesetre vonatkozott a kérdésem bosszú ügyben. Ha a fő kérdésemből ez nem is derült ki, a hozzászólásoknál kifejtettem. Egy gerinctelen emberi viselkedést bosszulnék meg, nem egy véletlen dolgot. De nem magyarázom tovább, ha még most sem érted akkor felesleges.
2021. jún. 13. 18:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!