Miért hiszik sokan, ha magasabb értéket érnek el a mensa IQ tesztjén, akkor ők biztosan intelligensek?
Hivatalos hazai mensa iq teszten 125-129-es értéket értem el.
Kitöltöttem a Dán mensa iq tesztjét is, ott direkt időkorlát nélkül. Igaz, 20 perccel tovább tartott a teszt kitöltése!
Egy hibàm volt, így 135+-os eredmény jött ki.
Kíváncsi voltam, mert tudom, hogy nemcsak az idő, hanem a lelki állapot is kihat az intelligenciára.
Érdekes, hogy azt írtad, hogy 125 feletti az iq-d és nem érted... Jelenleg ez a mérőszám mutatja az intelligencia szintet, ehhez lehet viszonyítani. Nyilván az a fajta intelligencia hányadosukról tudják hogy magas, amit megmértek, nem kell túlbonyolítani. A te gondolkodásod alapján mindenbe bele lehet kötni.
Olyan, mintha azt mondanád, hogy egy diplomás ember nem diplomás, mert csak egyféle diplomát kapott, pedig sokféle diploma létezik.
Alapvetően én is azzal értek egyet, hogy aki jól szerepel az intelligens, a már előttem leírt okok miatt. A gond szerintem az ebben a témakörben, hogy az intelligenciát, mint hétköznapi jelzőt is használjuk és a nyelvi szint nagyban befolyásolja az ehhez hasonló kommunikációt. Amennyiben kiállunk a definíció mellett, hogy “az intelligencia az, amit az intelligenciateszt mér”, akkor a felvetésem és az előttem szóló válasza valós. Viszont tény, hogy ez csak egy faktor a sok közül. Ahhoz, hogy ebből következtetni lehessen olyan részletességgel, amilyennel sokan próbálnak szükséges többek között a tapasztalat, műveltség, szociális kézségek, EQ, érdeklődés szélesség, memória (különböző típusai) mértékének ismerete.
Ez inkább egy vélemény, szívesen várom a cáfolatokat.
Kérdező
Írtad, hogy a fizikus ismerősöd nem feltétlenül boldogul az életben, de a szakmájában kiváló
Ez a nem boldogul az életben mit takar konkrétan? Miben nyilvánul meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!