Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért hiszik sokan, ha magasab...

Miért hiszik sokan, ha magasabb értéket érnek el a mensa IQ tesztjén, akkor ők biztosan intelligensek?

Figyelt kérdés

Hivatalos hazai mensa iq teszten 125-129-es értéket értem el.

Kitöltöttem a Dán mensa iq tesztjét is, ott direkt időkorlát nélkül. Igaz, 20 perccel tovább tartott a teszt kitöltése!

Egy hibàm volt, így 135+-os eredmény jött ki.

Kíváncsi voltam, mert tudom, hogy nemcsak az idő, hanem a lelki állapot is kihat az intelligenciára.

2021. jún. 13. 14:04
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
40%

Érdekes, hogy azt írtad, hogy 125 feletti az iq-d és nem érted... Jelenleg ez a mérőszám mutatja az intelligencia szintet, ehhez lehet viszonyítani. Nyilván az a fajta intelligencia hányadosukról tudják hogy magas, amit megmértek, nem kell túlbonyolítani. A te gondolkodásod alapján mindenbe bele lehet kötni.

Olyan, mintha azt mondanád, hogy egy diplomás ember nem diplomás, mert csak egyféle diplomát kapott, pedig sokféle diploma létezik.

2021. jún. 13. 21:45
 22/27 B2man ***** válasza:
94%
-Nem zavar, ha magamban beszélek? -Ugyan, miért zavarna? -Téged ki kérdezett?
2021. jún. 13. 22:02
 23/27 anonim ***** válasza:

Alapvetően én is azzal értek egyet, hogy aki jól szerepel az intelligens, a már előttem leírt okok miatt. A gond szerintem az ebben a témakörben, hogy az intelligenciát, mint hétköznapi jelzőt is használjuk és a nyelvi szint nagyban befolyásolja az ehhez hasonló kommunikációt. Amennyiben kiállunk a definíció mellett, hogy “az intelligencia az, amit az intelligenciateszt mér”, akkor a felvetésem és az előttem szóló válasza valós. Viszont tény, hogy ez csak egy faktor a sok közül. Ahhoz, hogy ebből következtetni lehessen olyan részletességgel, amilyennel sokan próbálnak szükséges többek között a tapasztalat, műveltség, szociális kézségek, EQ, érdeklődés szélesség, memória (különböző típusai) mértékének ismerete.

Ez inkább egy vélemény, szívesen várom a cáfolatokat.

2021. jún. 16. 12:51
 24/27 anonim ***** válasza:
Én 11 éves korom óta tudok mérni iqt. Illetve nem ezt amit mérnek a tesztek, hanem a valódi iqt, az okosságot, mindent ami ide számít. Nekem az elég. A többi gyerekjáték. Még ezt is felesleges tudni, nem hogy amit ezek a szarok mérnek.
2021. jún. 22. 12:40
 25/27 anonim ***** válasza:
40%
24es vagyok. Benne vagyok a mensa csoportokban( én hülye kifizettem a 98 ezret egy évre). Ugyanaz megy mint másutt. Kicsitt jobb az érvelés, a kommunikáció, de semmiben sem jobbak.
2021. jún. 22. 12:42
 26/27 anonim ***** válasza:
24-es! Hogy érted ezt, milyen módszerrel mérsz iq-t 11 éves korod óta?
2021. jún. 22. 20:13
 27/27 anonim ***** válasza:

Kérdező

Írtad, hogy a fizikus ismerősöd nem feltétlenül boldogul az életben, de a szakmájában kiváló

Ez a nem boldogul az életben mit takar konkrétan? Miben nyilvánul meg?

2021. jún. 22. 23:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!