Ha egy nőnek nem tetszik, hogy pl. ő maradjon otthon a gyerekkel, akkor miért nem keres ehhez megfelelő párt? Miért rögtön a teljes férfi nem a hibás?
Nem tudom miért folyik ma a csapból is, hogy a férfiak állítólag nem maradnak otthon meg nem veszik ki a részüket a nevelésből, és ezzel milyen rossz a nőknek úgy általában.
Szerintem meg ez nem női probléma, hanem az adott nő problémája, aki nem talált az elképzeléseihez ideális partnert. Párok magánügye megbeszélni azt, hogy ki maradjon otthon a gyerekkel, ezt kívülről senki nem döntheti helyettük el. Különösen nem az összes férfi felelős ezért, mert mindig nagyon megy ez az általánosítás. Mondom ezt úgy, hogy én is a munka és nevelésben való egyforma részvétel mellett vagyok.
Én nem magamról beszéltem, csak látom magam körül, mivé lettek a házasságok döntő többségében. Barátok, volt osztálytársak, rokonok, szomszédok meg a többszáz gyereknek, akiket tanítok, a szülei is mesélnek. És a gyerekek. Hogy apa megint nem jött érte, pedig megígérte....folytassam? Ritkán hallom ezt egy anyáról. Igen, valóban általánosítás, írtam is, hogy tisztelet a kivételnek. De ha az ember egy jelenséget minden társadalmi rétegből folyamatosan lát, kevés ellenpéldával,az bizony kialakít egy ilyen véleményt. És ez válasz a főkérdésednél:
"Nem tudom miért folyik ma a csapból is, hogy a férfiak állítólag nem maradnak otthon meg nem veszik ki a részüket a nevelésből, és ezzel milyen rossz a nőknek úgy általában."
De nem baj, mert te máris megtaláltad a szent grált: minden a nő hibája, hiszen nem jól választott, nincs egy nyomorult varázsgömbje és nem látta előre, hogy apuka szépen lassan kihúzza majd magát minden alól.
Abban az egyben viszont egyet értünk, hogy:
"Párok magánügye megbeszélni azt, hogy ki maradjon otthon a gyerekkel, ezt kívülről senki nem döntheti helyettük el."
Ez így van, ebben mindenki egyetért.
"Különösen nem az összes férfi felelős ezért, mert mindig nagyon megy ez az általánosítás"
Ilyet nem állít senki, még én sem, pedig most valóban általánosító voltam. Egy rendes apa, aki törődik a gyerekével miért is lenne felelős olyasmiért amit egy nem rendes apa csinál? Nem is őket szidja senki.
11: elmondtam, hogy egészséges párkapcsolatban nem kérdés, nem vitatéma, hogy ott segítónk egymásnak, ahol tudunk. Ha szeret a párod és viszont, ez magától kialakul. Ha mégsem, akkor meg tudjátok beszélni, valamilyen kompromisszumra juttok, ha a szeretet a fő mozgatóelem a kapcsolatban. Te a szavaid alapján ezt nem tapasztaltad meg.
Az apuka - feltételezem - nem azért nem ment az oviba végül, mert sz*rt a gyerekére és mert utálja, hanem mert a munkahelyén gályázott, hogy legyen betevő. Vagy azt gondolod, az átlag férfi szívesebben tölti az idejét a munkahelyén, lényegében idegenek közt, mint a saját családjával? És ne gyere a kocsmatöltelékekkel, mert nagyon jól tudod, hogy nem ez az átlag.
Én meg pont arra látok példát - magamról nem beszélve -, hogy a családos férfiak sokkal kevesebb időt töltenek emberek között, barátokkal, mert mindig a gyerek körül van valami, és szólít a kötelesség. Ellenben a nő szeret önsajnáltatva elvonulni barinőzni, a férfit meg nagyon sok esetben letiltani a haverjairól, mert az neki nem jár.
A mártíromkodást kb. csak az anyukáktól látom - férfiakat soha nem hallottam még olyan módon panaszkodni mint a nőket, persze beszélünk a problémákról, de nem vesszük fel az áldozatszerepet.
A két nem között talán ezek a fő különbségek.
Nem, apuka a láthatáson nem jelent meg. Ismét. Én nem arról beszélek, ki megy el a gyerekért az iskolába.
És a kérdésed nem a jól működő kapcsolatokra vonatkozott, én is írtam, hogy vannak kivételes, jól működő kapcsolatok, de előre ezt nem tudhatod.
A kérdésed azokra a kapcsolatokra vonatkozott, ahol az anya szinte egyedülállóként törődik a gyerekkel és ettől besokall. De mint ezt tőled megtudtuk, ez is a nők hibája. Én itt befejeztem, mert csak keringünk körbe körbe, nem akarod megérteni, amit írok, mert az esetleg megváltoztatná azt, amit állítasz.
Hát, én olyat még nem láttam hogy apuka lett volna otthon terhesen meg frissen szülés után. Ha egy pár szeretne saját gyereket, akkor MINDENKÉPPEN a nőnek muszáj otthon maradnia legalább pár hétig/hónapig. Ez biológia, nem párválasztás kérdése.
Persze később az x hónapos/éves kisgyerekkel már megegyezés kérdése, de olyan nincs, hogy egyáltalán nem kell otthon maradnia a nőnek. (Mármint persze akkor, ha saját biológiai gyereket szeretnének.)
13: "de előre ezt nem tudhatod"
De igen, tudhatod. Az nem a fárfi nem hibája, hogy te nem a megfelelő emberhez mentél hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!