Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha egy nőnek nem tetszik,...

Ha egy nőnek nem tetszik, hogy pl. ő maradjon otthon a gyerekkel, akkor miért nem keres ehhez megfelelő párt? Miért rögtön a teljes férfi nem a hibás?

Figyelt kérdés

Nem tudom miért folyik ma a csapból is, hogy a férfiak állítólag nem maradnak otthon meg nem veszik ki a részüket a nevelésből, és ezzel milyen rossz a nőknek úgy általában.

Szerintem meg ez nem női probléma, hanem az adott nő problémája, aki nem talált az elképzeléseihez ideális partnert. Párok magánügye megbeszélni azt, hogy ki maradjon otthon a gyerekkel, ezt kívülről senki nem döntheti helyettük el. Különösen nem az összes férfi felelős ezért, mert mindig nagyon megy ez az általánosítás. Mondom ezt úgy, hogy én is a munka és nevelésben való egyforma részvétel mellett vagyok.

2021. jún. 10. 16:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nem értem, miért háborogsz. Akad nő, aki nem akar otthon maradni a gyerekkel, de ez nagyon kis százalék, mert az anyai hormonok ilyenkor tombolnak, és legszívesebben csak a babáddal lennél. Az, hogy a férfi nem veszi ki a részét, teljesen más tészta és az sajnos csak akkor derül ki, amikor már megvan a gyerek. Sok férfi menekül ilyenkor túlórába, hobbiba, hogy ne kelljen otthon lenni. Pedig a gyerek születése előtt nem így állt hozzá.
2021. jún. 10. 17:03
 2/15 A kérdező kommentje:

1: erre mondom, hogy találj hozzá megfelelő párt, aki nem "menekül" túlórába.

Az érdekes egyébként túlórába "menekülni" :D.

2021. jún. 10. 17:29
 3/15 anonim ***** válasza:
Ismétlem: ez általában akkor szokott kiderülni, amikor mát megvan a gyerek. A legtöbb férfi ugyanis csak szóban és távolról tudja szeretni a gyerekét. (Tisztelet a kivételnek). Ezt előre nem látod, nem tudod. Középkorú vagyok, elég sok párt ismerek, volt, akiről nem gondoltuk volna hogy nem lesz jó szülő.
2021. jún. 10. 18:14
 4/15 A kérdező kommentje:
Ez elég férfigyűlölő álláspont. Ez kb. olyan, mintha azt mondanám, hogy a legtöbb nő csak a pénzre hajt, ez már csak akkor szokott kiderülni, ha megvan a gyerek és hirtelen elválik meg lelép a fél királysággal. Tudjuk, hogy vannak ilyen nők, mégsem mondható el az összesről. Persze ha erre azt mondanám, hogy a női nem hibája, máris jönnének a kommentek, hogy a férfi miért nem nézte meg kivel jön össze.
2021. jún. 10. 18:39
 5/15 anonim ***** válasza:
Írtam, hogy tisztelet a kivételnek. De ez elég gyakori jelenség sajnos, hogy apuka inkább munkába, hobbiba menekül, (esetleg konkrétan szeretőhöz)erről szól itt a kérdések egy jelentős része is. És hiába terelsz, a tény megmarad: előre nem tudhatod.
2021. jún. 10. 19:27
 6/15 A kérdező kommentje:
5: ez nem tény, ez a te véleményed. A terelés fogalmának meg nézz utána, mert az nem ez.
2021. jún. 10. 19:56
 7/15 anonim ***** válasza:
Nem tény, hogy előre nem tudhatod, milyen lesz a másik szülőnek? Miért, te honnan tudod, mi alapján?
2021. jún. 10. 20:00
 8/15 A kérdező kommentje:
Mondjuk onnan, hogyr eleve nem kérdés, hogy kisegítem a másikat ott, ahol tudom. Ha túlórázik egyébként meg dolgozik, az nem tudom miért nem számít egyenlő munkának, de hát nem is vagyok nő. Nyilván megélnél egyedül a gyesből, a pénz az meg fán terem.
2021. jún. 10. 20:11
 9/15 anonim ***** válasza:

"eleve nem kérdés, hogy kisegítem a másikat ott, ahol tudom."

A kapcsolatok elején ez így szokott menni, ettől kapcsolat.

Azon kívül a túlóra nem ott gond, ahol erre a család rászorul. Ott gond, ahol nem lenne rá szükség, de apuka inkább menekül otthonról. De azért elvárja, hogy anyuka, aki egész nap egy kétéves után rohangált és a lakásban kucorgott legyen szexi és kívánatos estére. Nem lesz, inkább depressziós a bezártságtól.

Ismerek ilyen párt, a gyerekek már iskolások, anyuka is visszament dolgozni. Apuka mégis inkább túlórázik, pedig a cég már ki sem fizeti ezt. Szerinted? Hétvégén is a céges laptopon nyomja. És hány ilyen van!

2021. jún. 10. 20:48
 10/15 A kérdező kommentje:

"De azért elvárja, hogy anyuka, aki egész nap egy kétéves után rohangált és a lakásban kucorgott legyen szexi és kívánatos estére. Nem lesz, inkább depressziós a bezártságtól."

Megint arról beszélsz, hogy egy adott férfi szerinted mit csinál, és ezt generalizálva ráhúzod a férfiakra általában, vagy a férfiak többségére. Ez nem férfi vonás, legfeljebb neked, meg a hozzás hasonló nőknek voltak ezzel kapcsolatban rossz élményei a saját rossz döntéseitek nyomán. Tudom, hogy nehéz azzal szembesülni, hogy végső soron te magad vagy felelős a választásaidért, döntésedért, de sajnos más nem fogja viselni helytted a következményeket.

2021. jún. 10. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!