Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más tapasztalt ilyet? Vagy...

Más tapasztalt ilyet? Vagy csak engem zavar az ilyen viselkedés? Mi baja lehet?

Figyelt kérdés
A párom nagyon rigolyás. Olyan hülyeségeken akad fenn, hogy hány cm-esre van vágva az uborka a szendvicsen, vagy a levesben mekkora a krumpli, vagy díszes-e a tányér amiből eszik. Normális ez? Azért nem szeret például egy zöldséget a levesben, mert szerinte nem esztétikus. A gulyásban nem lehet répa, mert nem esztétikus. Amúgy megeszi. A kutyájának soványnak kell lennie mert úgy esztétikus. Megőrjít. Van más ilyen ember, vagy ez beteges?
2021. jún. 2. 14:53
1 2 3
 11/25 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
95%

Nekem is van enyhe OCD-m, én az a fajta zsilipelős, takarítós, rendszerezős, szokásmániás vagyok, de ennek is van egy előadásmódja.

Ha valami problémám van, páromnak nem a szeme elé hányom, hanem elmagyarázom, hogy nekem ez miért okoz rossz érzést, nem jó, VAAAGY, akkor én csinálok inkább ezt-azt, VAAAAAAAAAAGY megkérem, hogy csináljunk valamit, ami eltereli a figyelmem. Igen, néha segít, ha elmegyünk kocogni, rollerezni, macskás videókat nézünk.

A lényeg, hiába vagyok OCD-s, nem vagyok egy önző se*fej.

2021. jún. 2. 15:26
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kényszerbeteg sajnos.
2021. jún. 2. 15:35
 13/25 A kérdező kommentje:
Nem panaszkodni járok ide. Kíváncsi vagyok, ez normálisnak mondható-e, vagy eszementség. Azért vagyok vele, mert ennek ellenére szeretem.
2021. jún. 2. 15:47
 14/25 anonim ***** válasza:
67%
NEM normális egyáltalán. A kényszeresség még csak-csak, de a pszichopata hajlam ijesztő.
2021. jún. 2. 15:50
 15/25 anonim ***** válasza:
Amúgy meg ha téged zavar, akkor kit érdekel hogy amúgy normális-e?
2021. jún. 2. 15:51
 16/25 anonim ***** válasza:
63%

Szeretheted, azzal nincs is baj.

De sajnos ez egy betegség, ami fokozódni fog, ez 100%

Aztán, amikor majd kezet emel, vagy esetleg baltát, akkor már késő lesz!

Szóval: MOST kell pszichológus. Most még van remény.

Ha nem hajlandó, akkor már nincs remény, akkor menekülnöd kell, ha élni akarsz! Lehet, hogy már most is késő!

Mondtad már neki, hogy elhagyod, ha így viselkedik?

2021. jún. 2. 15:54
 17/25 anonim ***** válasza:
75%
Tulajdonkeppen neked orulni kellene,ezek szerint te eleg esztetikus vagy,hogy nem vitt vissza anyadhoz.
2021. jún. 2. 15:59
 18/25 A kérdező kommentje:
Miért pszichopata? A kutya miatt?
2021. jún. 2. 16:24
 19/25 A kérdező kommentje:
Amúgy nincsenek kényszeres cselekedetei. Biztos kényszerbetegség?
2021. jún. 2. 16:25
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

"nincsenek kényszeres cselekedetei"

Most akkor melyik? Fent még azt írtad, csak az x miliméterre vágott zöldség megfelelő. Ez határozottan kényszeres.

Azt meg nem írtam, hogy pszichopata, de aki ennyire nem képes felelősen, empatikusan gondolkozni és cselekedni (igen, a kutya miatt), abban van valamiféle hajlam erre....

2021. jún. 2. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!