A feministák azt mondják, hogy ők felszabadítják a férfiakat is. De miért jó az nekem, hogy én maradok otthon a gyerekkel?
Ez igaz, viszont sajnos kevés a NORMÁLIS kapcsolat, a legtöbb "kapcsolat"-nak nevezett valami abszolút alá-fölérendelti viszony.
Valamint a feministák azt is szeretnék, ha vidéken, az eldugott világvégi falvakban se lenne kuss a nőnek.
21 tehát a feminizmus az eldugott világvégi falvakért jött létre? Nem hinném.
Azt nem tudom mennyi a normális kapcsolat meg ki mondja meg, hogy normális-e az a kapcsolat. De nagyon nem hiszem, hogy általánosnak lehetne mondható, hogy az egyik fél uralkodik a másikon főleg az, hogy csak a férfi uralkodhat. És van egy nőnek szabad akarata ha jól tudom ki tud lépni a párkapcsolatból amikor akar. De ismét mondom nagyon nem általános az, hogy a férfi elnyomja a nőt.
"tehát a feminizmus az eldugott világvégi falvakért jött létre?"
Ez honnan jött? :D
Felhívnám a figyelmed az "IS" szóra az "azt is szeretnék" mondatrészen belül.
"nagyon nem általános az, hogy a férfi elnyomja a nőt."
Sajnos felmérések mást mondanak.
Én nő vagyok, és ugyanúgy nem tartom jónak hogy a bíróságok 90%ban az anyának ítélik a gyereket. Csak mert nő. Legyen azé a felügyeleti jog, aki jobban banik a gyerekkel, nemtől függetlenül.
Ugyanígy ne csak a nő felelőssége legyen a gyereknevelés, mehessen a férfi is gyesre.
Jó lenne ha törvény előtt nem lenne nemek közötti megkülönböztetés illetve nem jogosítaná föl az embereket a nemük bármilyen előjogra.
23: milyen felmérések ezt linkelnéd kérlek? Mármint ami kimutatta, hogy a férfiak legnagyobb százaléka bántalmazó.
24: egytértek! És a férfinek legyen joga beleszólni abortusz kapcsán a saját gyereke életébe, ne kizárólagosan a nő joga legyen mert ez borzasztó.
"Mármint ami kimutatta, hogy a férfiak legnagyobb százaléka bántalmazó."
Ilyenről nem tudok, nem is írtam sehol, hogy a férfiak legnagyobb százaléka bántalmazó. Annyit írtam, hogy általános hogy nem egyenrangúak a felek, és hogy általános hogy a nőkre plusz teher hárul.
Találomra egy példa: [link]
"a férfinek legyen joga beleszólni abortusz kapcsán a saját gyereke életébe, ne kizárólagosan a nő joga legyen mert ez borzasztó."
Sajnos nem kivitelezhető, hogy a férfi a saját testében hordja ki a magzatot és saját testével hozza világra. Ameddig ez nem megoldható, addig ez nyilván egyenlőtlen dolog lesz.
27: mármint úgy érted, hogy a saját gyerekének a sorsába ne szólhasson bele, konkrétan az életének létébe?
Kezdem látni mit értesz "egyenlőség" alatt.
Pontosan úgy értem, ahogy írtam: ameddig ez (a férfiak általi gyermekkihordás és szülés) nem megoldható, addig ez nyilván egyenlőtlen dolog lesz.
A férfinak joga van dönteni a gyerekéről, eközben a nőnek joga van dönteni a saját testéről. Itt NINCS jó megoldás, nincs igazságos szabályozás.
Ez egy lehetetlen helyzet.
29: a gyerek nem a nő teste, csak a nő testében növeszkszik...
Ennyi erővel legyen abortusz születés után is, anyám is ölethessen meg engem, mivel én az ő teste vagyok.
Ilyen ökörséget is ritkán hallottam bocs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!