Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyes nők miért nem tudnak...

Egyes nők miért nem tudnak különbséget tenni egy ápolt, karban tartott, fazonra nyírt szakáll, és a spontán növő bozont között? Srácok, ti is jártatok már hasonlóan?

Figyelt kérdés
Nagyon sértő tud lenni, amikor igénytelennek bélyegzik, miközben egy szépen formázott szakáll kialakítása, karbantartása 3x több odafigyelést, időt, energiát, ügyességet és tapasztalatot kíván meg, mint simára borotválni a képünket, vagy egyszerűen háromnapos borostát hagyni, amivel tényleg semmit nem kell tenni, csak kinő magától, mint a dudva - de nem mindenkinek áll jól.

2021. máj. 10. 13:33
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:

Én nem dohányzom, és nem úgy eszek mint a malac. Egyetlen egyszer sem ettem még le a szakállamat. Röhejes maga a feltevés is.

Amúgy minden reggel azzal kezdem a napot, hogy megmosom és megfésülöm.

Szerintem a szakáll éppen hogy elég sok arcformához illik, mi több, kompenzálja az arányokat is, ha szükség van rá.

Bocs, hogy ezt mondom, de sok nő van, akinek egyszerűen nem előnyös arca, és igazából hiába sminkel, nem tud rajta változtatni vele. Ugyanennyi pasi is van, aki hasonlóan előnytelen arcberendezésű, de a felük helyre tudja hozni valamilyen arcszőrzettel a dolgot.

2021. máj. 10. 14:49
 12/44 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem abból a hibás feltételezésből indulsz ki, hogy ha valamivel sokat foglalkozol, akkor csak ettől másnak az tetszeni is fog. Hiába foglalkozol sokat a szakálladdal, ha egy nőnek az a fajta szakáll nem tetszik, vagy általaban a szakáll nem tetszik, akkor úgyis jobban fog tetszeni a simára borotvált arc.
2021. máj. 10. 15:54
 13/44 anonim ***** válasza:
63%
A férfi azért is férfi, mert van szakálla, szőrös....Én ezt vallom. Hülyeség ezt igénytelenséghez mérni. Van aki nem hord, nem akar vagy nem nő neki rendesen. De belekötni egy férfiba, mert szakállas az elég gáz. F
2021. máj. 10. 16:00
 14/44 anonim ***** válasza:
66%

13:

A kérdezőbe nem belekötnek, hanem arról van szó, hogy nem képes elfogadni, hogy attól, hogy annyit foglalkozik a szakállával, mint egy átlag nő az egész testével ősszesen, még nem esik hasra mindenki.

2021. máj. 10. 16:03
 15/44 anonim ***** válasza:
75%

Nőként nekem nem tetszik ez új szakállas hipszter stílus. Mintha az 1800-as években volnánk, egy tucat Kossuth jön szembe az utcán.

Ezen kívül bármennyire is ápolt, szúr, dörzsól és nekem kényelmetlen a szakáll túlfelén élnem.

Szóval felőlem lehet ápolt, ápolatlan, nekem mind egyre megy.

32N

2021. máj. 10. 16:07
 16/44 A kérdező kommentje:

#14 egyszerű vagy, mint a bot!

én nem várom el, hogy hasra essen bárki

azt sem, hogy mindenkinek tetsszen

annyit várnék el, hogy ne igénytelenezzenek le egyes nők, anélkül, hogy úgy igazából tudnák, hogy miről beszélnek (lásd a kérdés alatt)

mert ez szimplán bunkó dolog.

Ez olyan, mintha én egy nőre azt mondanám, hogy igénytelen, mert hosszú a haja, vagy mert hosszú a körme, mert nem tudnék különbséget tenni egy lenőtt haj és egy ápolt, hosszú frizura, vagy egy retkes, dudvaként növő karom, és egy manikűrözött hosszabb köröm között.

Mert ez pont ugyanaz, és éppen ugyanolyan méltánytalan egy férfinak, főként, hogy nálunk az arcszőrzet ráadásul másodlagos nemi jelleg is, a férfi identitásunk fontos része. Mintha egy nőnek azt mondanám, hogy igénytelen, mert melle van.

Milyen érzés lenne?

Mondjuk, ezt a választ nem neked címzem, mert úgy érzem annál Te sokkal felszínesebb, mint hogy egyáltalán átérezd a probléma mibenlétét.

Amúgy naponta egyszer tiszta vízzel megmosni reggeli mosakodás során, törölközővel megtörölni és három mozdulattal átfésülni azért nem olyan nagy kunszt, hogy ki kellene figuráznod. Fazonra nyírni és ápolni sem az, rutinnal alig negyed órás manőver - de a simára borotválásnál valóban több energia és figyelemráfordítással jár, és ennek járna egy kis tisztelet, tetszéstől függetlenül. Csak annyi, hogy ne ősemberezzék és ne igénytelenezzék le, mert ez nem igaz.

#13, köszi, jól látod a dolgokat. :) Én is ezt vallom. :)

2021. máj. 10. 16:16
 17/44 anonim ***** válasza:
100%

"Ez olyan, mintha én egy nőre azt mondanám, hogy igénytelen, mert hosszú a haja"

Van, aki így gondolja, nekem mondták már. Nem volt semmilyen érzés, az illetőnek ez a véleménye, kész.

2021. máj. 10. 16:18
 18/44 A kérdező kommentje:

A női haj meg (főként a duerolt) száll. Engem már nem egyszer pofán csapott vele kolléganő, ahogy elment, vagy megfordult mellettem. Elég kellemetlen tud lenni, főként, ha nem igazán kedveled az testi kontaktust akárkivel, csak a szeretteiddel.

Nem értem, azzal mi a gond, hogy olyan, mint az 1800-as években? A divat -női, férfi- folyamatosan ismétli önmagát. Ha megfigyeled, a történelem során kb. 100 éves periódusokban váltotta egymást a borotvált arc divatja a szakálléval.

15. század szakáll

16. század szakáll

17. század borotvált

18. század borotvált

19. század szakáll

20. század borotvált

21. szakáll

2021. máj. 10. 16:23
 19/44 anonim ***** válasza:
77%

És ez amúgy téged mit érdekel?:D

Nyilván olyan emberrel fgsz összejönni, akinek tetszik. Ha másoknak eg nem tetszik, akkor mi van?:D

Kicsit túl nagy problémát csinálsz a kérdésből.

2021. máj. 10. 16:38
 20/44 A kérdező kommentje:

Nem a nemtetszés a gond! A megalázó stílus a gond. Nem csak ezzel kapcsolatban, úgy általában is. Van egy egyre nagyobb rakás egyre felszínesebb ember, akik gondolkodás és bármiféle mérlegelés vagy empátia nélkül sértenek vérig és becsmérelnek másokat, akkor is, még ha objektívan nézve alapból igazuk sincs.

Szerinted ez helyén való? Szerintem nem. Szerintem ez nagyon nagy baj.

Hogy ha valakinek valami nem tetszik, akkor nem azt mondja, hogy bocs, de nekem ez nem az esetem, hanem azt, hogy igénytelen. Mintha sokan nem lennének tisztában sem egyes fogalmak jelentésével, sem a szubjektív és objektív közötti óriási különbséggel.

2021. máj. 10. 16:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!