Tapasztalta már valaki azt, hogy hátrányos megkülönböztetések érték azért, amiért ronda?
Vagy ez csak urban legend, és rosszindulatú emberek terjesztenek efféle képtelen valótlanságokat, mert egyébként mindenki azt állítja, hogy a külső tulajdonságok nem számítanak, csakis a belső értékek, stb.
Pl. nem vették fel egy munkahelyre, vagy rosszabb jegyet kapott az iskolában, vagy nem őt választotta a vágyott másik, holott sokkal jobb belső tulajdonságokkal rendelkezett, vagy rossz dolgokat feltételeztek róla a külseje miatt, akár rá is fogtak valami bűntettet, míg egy másikról, aki ugyanúgy ellophatta volna azt a dolgot, nem feltételezték ezt, mert ő szép és emiatt kedvesnek és jónak gondolják, de még sok példát írhatnék.
9-es: Ezek szerint te egy kivételesen rossz sorsú lány vagy. Nemtől függetlenül, tudok azonosulni veled, mert velem is sok hasonló dolog történt eddigi életem során. Sajnos nálam tettlegességig is fajult egyszer egy utcai inzultálás, amikor egy csapat idegen odajött hozzám és megtámadtak... Hosszú bírósági ügy lett az esetből, nem kívánom senkinek, főleg az ebből (is) származó lelki sérüléseket: szorongás, pánikbetegség, stb. (mindezek alapból is voltak, de ezután csak felerősödtek).
Van egy rossz hírem, ha nem vesz váratlanul szerencsés fordulatot az életed, akkor egyetem után csak még rosszabb lesz a helyzet. :/ Iskolai szintű molesztálások nyilván nem fognak érni (bár ki tudja..), de a munka világában és a társkeresésben is nagyon nehéz dolgod lesz. :( Sajnos egy ilyen korban élünk, amelyben a külsőségek számítanak leginkább, és a belső értékek, a tényleges tudás általában senkit se érdekel.
Egyébként egy másik fontos szempontot említettél még meg a végén, ami az egyik legdühítőbb, hogy egyszerűen azért, mert ronda vagy, butábbnak is gondolnak, az, hogy rossz morális értékeket kapcsolnak hozzád, még csak "hagyján".
10-es: Igen, természetesen vannak a nők között is sanyarú sorsúak, akár csak kivétel erősíti a szabályt alapon, de az tény, hogy a ronda férfiak helyzete jóval satnyább, köréjük ki is épült az incel kultúra, nem véletlen.. Nekem is amúgy pont ugyanez a tapasztalatom van általános iskolából, remélem nem ugyanoda jártunk..:D Bár volt az osztályban fiú is, akit ugyanúgy kiközösítettek.
Szerintem ilyet senki nem állít, aki minimális kritikus gondolkodással rendelkezik, az tisztában van vele, hogy létezik ilyen.
Ennek az angol kifejezése a "pretty privilege", ami nem függetleníthető a testi/szellem fogyatékosság, testsúly vagy bőrszín alapján történő megkülönböztetéstől, hiszen a mai társadalomban a "szép" nő például fehér, karcsú, nem él testi fogyatékkal sem stb.
3-as vagyok, valamelyest rendeződött a helyzetem, mivel felnőtt ember vagyok, de a nők terén teljes a kudarc.
A munkahelyemen elismernek, nem cikiznek a külsőm miatt, meg is fizetnek aránylag jól.
13-as: De, az az igazság, hogy elég sokan állítják. Sokan csak nem rendelkeznek kritikus gondolkodással, mások viszont képmutatóak, és tagadják, hogy van ilyen jelenség.
Egyébként pont emiatt vagyok bizonyos szempontból végletekig liberális, mert keblemre ölelek mindenkit, akit akármilyen szempontból hátrányos megkülönböztetés vagy bántalom ér, legyen az fogyatékos, ronda, nem kaukázusi, meleg, unikornis, stb.
3-as: Ezt örömmel olvasom, de ezek szerint annyira túl jól mégse fizetnek meg, hogy legalább az aranyásókat bevonzd. :/ Mondanám, hogy remélem, előbb-utóbb majd megtalálod a megfelelő nőt, de a ma világban erre szerintem egyre kevésbé van esély..
kérdező vagy bárki aki szívesen beszélgetne nyugodtan írjon.
Valamilyen szinten hasonló vagyok.
Emberek közelében alig vagyok,nagyjából fel tudok oldódni a rokonokkal de egyébként nagyon nem.
Nők közelében még inkább felerősödik a félénkségem.
Értek megalázások stb ezért mindig is kerültem a tömeget.
Sokat küzdöttem magam ellen hogy merjek kicsit nyitottabb lenni.
pl segítséget nyújtani ha autót be kell tolni vagy valakinek elszakad a szatyor meg kérdezni segíthetek-e. ilyen téren fejlődtem.
25f vagyok ha valakit érdekelne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!