Melyik emberi értéket/erényt tartjátok a legtöbbre?
Számomra a türelem.
(A lista természetesen nem teljes)
Egyébként nagyon jó kérdés, gondolkoztam sokat ezen. Az én meglátásom :
Türelem: türelem rózsát terem, tartja a mondás és jó az, ha az ember úgymond "kivárja a sorát" . Ha túl akar lenni valamin, siet valahova stb... akkor persze, hogy türelmetlen. Én a türelmetlenséget nem tartom abszolút rossz dolognak, nem rosszakaratból fakad feltétlen.
Önzetlenség: Akár ez is lehetne dobogós, nagyon fontos a világban, csak sajnos kevés ember képes rá. Alap lenne szerintem.
Feltétel nélküli szeret: Ez nagyon szép LENNE, de sajnos az emberek többsége feltételekhez köti és elvárásokat fektet a másik elé, hogy kiérdemelje az ő szeretetét. Még családban is. Csináld ezt és azt, viselkedj így és AKKOR szeretni foglak. Megdolgozott énállapot kell a feltétel nélküli szeretethez és nagyfokú tolerancia.
Őszinteség: Nagyon nagy erény, ugyanakkor lehet valaki őszinte úgyis, hogy tajparaszt stílusa van és elküld az anyámba. Ha számonkérem a stílusát azt mondja, hogy "én csak, őszinte voltam." Ezzel takarózik. Nem drágám, bunkó voltál. Ha legközelebb leüt, azt is őszinteségből teszi majd gondolom.... Persze a hazug dögöket iszonyú módon gyűlölöm, az ilyen undorító sz@rkavarókat.
Tisztelet: Ez a szeretettől egy lépcsőfokkal lejjebb van, ugyanis nem feltétlen szereted azt, akit tisztelsz. Lehet valakivel nem értesz egyet valamiben, attól még tisztelheted. Sajnos ritka, mint a fehér holló, nagyon bunkók az emberek egymással. Szerintem egyszerűbb valakit tisztelni, mint becsülni.
Becsületesség: Mintha a sivatagban akarnánk vizet keresni. Sajnos az emberek úgy vágják át a másikat, ahogy nem szégyellik, megy a taposás ezerrel.
Felelősségérzet: Csak erős jellemeknél van ez meg, de az emberek többsége a másikra mutogat és a többieket hibáztatja.
Szerénység, alázat: Na az NINCS meg, dicsekvés, kivagyiság, kihaénnem mentalitás, ez a 21.század modern kapitalista fogyasztói társadalma.
Megfontoltság: Kevés ember sajátja.
Egy szó mint száz, a jószívűség szerintem a legfontosabb, ebből következik gyakorlatilag minden. Ha valaki jó ember. Ez a kulcsa mindennek, a jóság.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!