"Egy ember annyit ér, mint a szavai." Igaz ez szerintetek?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 17. 12:20
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
43 szavazat
1/8 anonim válasza:
Szerintem helyesebb lenne, ha szavak helyett tettek lennének. Beszélni bárki tud, de nem biztos, hogy úgyis cselekedne, utóbbi pedig (szerintem) fontosabb.
2/8 anonim válasza:
"mert annyit érek én, amennyit ér a szó
versemben s mert ez addig izgat engem,
míg csont marad belőlem s néhány hajcsomó." Radnóti Miklós
3/8 anonim válasza:
A cselekedei mutatják meg mennyit ér az ember. A politikusok jó példák a szavak, ígéretek és a valós cselekedetek közötti ellentmondásokra.
4/8 anonim válasza:
Nyilván nem, hiszen akkor minden néma ember nullát érne.
5/8 anonim válasza:
Olyan értelemben igaz lehet, hogy annyit ér egy ember, amennyit az adott szava ér. Tehát nem annyit ér, amit a szavaival mond, hanem amennyit abból betart.
6/8 anonim válasza:
Én pl jövőre megmentem a világot, legfeljebb tévedtem, de milyen jól hangzik.
7/8 anonim válasza:
Szerintem mindenki olyan ember, mint amilyen módon legszívesebben cselekedne, ha lenne rá lehetősége.
A valóságban pedig annyit ér mindenki, mint amennyit meg is tesz és annyit érhetne, amennyit képes lenne megtenni.
8/8 anonim válasza:
Nem igaz. Nem a szavai, nem a gondolatai és nem az érzései határoznak meg egy embert, hanem csak és kizárólag a tettei.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!