Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tapasztalta már valaki azt,...

Tapasztalta már valaki azt, hogy hátrányos megkülönböztetések érték azért, amiért ronda?

Figyelt kérdés

Vagy ez csak urban legend, és rosszindulatú emberek terjesztenek efféle képtelen valótlanságokat, mert egyébként mindenki azt állítja, hogy a külső tulajdonságok nem számítanak, csakis a belső értékek, stb.

Pl. nem vették fel egy munkahelyre, vagy rosszabb jegyet kapott az iskolában, vagy nem őt választotta a vágyott másik, holott sokkal jobb belső tulajdonságokkal rendelkezett, vagy rossz dolgokat feltételeztek róla a külseje miatt, akár rá is fogtak valami bűntettet, míg egy másikról, aki ugyanúgy ellophatta volna azt a dolgot, nem feltételezték ezt, mert ő szép és emiatt kedvesnek és jónak gondolják, de még sok példát írhatnék.

2021. máj. 10. 13:10
1 2
 1/15 Thispain ***** válasza:
42%

Néhány ilyen dolog megtörténhetett azzal, aki a rondasága, vagy annak hittsége miatt szégyellte magát.

Aki nem a szépsége, hanem a képességei alapján ítéli meg magát, és azokat felhasználva cselekszik, azokkal nagy valószínűséggel ha történtek is ilyenek, nem szenvedtek emiatt túl sok hátrányt.

2021. máj. 10. 13:16
 2/15 A kérdező kommentje:
Nem olvastad el a leírást ezek szerint. Amiket a példák közt felsoroltam szerintem kizárólag olyan dolgok, amik miatt bőven sok hátrányt lehet szenvedni.
2021. máj. 10. 13:20
 3/15 anonim ***** válasza:
91%

Persze, amiket írtál, azok rendszeresen előfordultak velem régebben. Volt rosszabb jegy, rossz tulajdonságokkal való felruházás, bizalmatlanság.

Aki nem tapasztalta ezeket, mert nem ronda, vagy gnóm, az el sem akarja hinni, hogy ilyen van.

A szép embereknek 1000x könnyebb az életük.

2021. máj. 10. 13:26
 4/15 anonim ***** válasza:
13%

Szerintem nincs ronda ember, csak ápolatlan.

Totálisan átlagos ember vagyok, ami azt jelenti, hogy - nőként - soha nem a nemlétező szépségem érvényesült.

Egészséges önbizalmam van, eddig még 5 munkahelyből 4-re felvettek, mert a szakmai felkészültségem indokolta.

Párkapcsolataimban igényes vagyok a belső értékekre, de a külső is fontos. Az anyagiak a legkevésbé, nem szorulok a máséra. Mindig nálam több klasszissal jobb pasijaim voltak, komoly kapcsolatokban, 5-8-12 évig és mindig én szakítottam.

Ilyen lopás és egyebekről nem tudok véleményt mondani, mert soha nem voltam olyan helyzetben, hogy akár a gyanú árnyéka is felmerült volna.

2021. máj. 10. 13:28
 5/15 A kérdező kommentje:

3-asnak: Végre valaki, aki érti, miről beszélek, mert tapasztalja/tapasztalta. Mai napig egyébként tapasztalsz ilyeneket, kihatással van rád a múlt? Vagy már rendeződött az életed, amivel teljes mértékben elégedett vagy?

4-esnek: Igen, én is úgy látom, hogy a nőket kevésbé érinti ez a megkülönböztetés, és főleg manapság már a legrondább nőknek is top pasijai vannak. Bár, ha átlagos vagy, akkor talán annyira nem is vagy ronda. Nőknél is azért van már az a szintű rondaság, hogy már tényleg bottal se piszkálná őket senki, főleg ha (emiatt) önbizalmuk sincsen, érthető okokból.

2021. máj. 10. 13:40
 6/15 anonim ***** válasza:
26%
Velem olyan már volt, hogy azért ért negatív diszkrimináció, mert szexi voltam. Úgy alakult, hogy be kellett ugranom az egyik könyvlánc boltjába könyvet vásárolni. Egy kirívóbb ruha volt rajtam, így alakult. Az üzletben egy srác volt az eladó térben, és mindenkihez odament, hogy segíthet-e de engem látványosan elkerült (pedig nekem viszont kellett volna a segítség). A végén a kasszánál álldogáló hölgyet kértem meg, hogy segítsen nekem.
2021. máj. 10. 14:04
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Mikor még általános iskolába jártam, nagyon csúnya gyerek voltam, és volt egy tanár aki nagyon nem szívlelt, és mindig igzaságtalan volt velem és gyakran rossz jegyet is adott. Nem kedvelt, meg belső értékre is ilyen kis elnyomható, félős voltam, talán ez is idegesítette.
2021. máj. 10. 14:04
 8/15 Thispain ***** válasza:
10%

#2 Elolvastam. A legtöbb dolog, amit írtál, elkerülhető azzal, ha asszertív, vagyis öntudatos/összeszedett tudsz lenni. Ellenben, ha szubmisszív vagy, vagyis behódoló, a körülötted lévő emberek kegyelmességén múlik, hogy mely érdekeid sérülnek, és melyek nem, és a te esetedben nem igazán törekedtek arra, hogy igazságosak legyenek veled.

Egyébként egyetértek #4-el. Csak néhány sérülés következményeként lehet véglegesen "rondává" válni szerintem. A többi az igényességgel javítható.

Ajánlom Gogol köpönyeg című novelláját. Ez egy hasonló helyzetet ír le, és alátámasztja, amit #4 írt.

Ajánlom még a Hasonmás(2014) című filmet, ahol két ugyanúgy kinéző ember van azonos helyszíneken különböző helyzetben az érdek érvényesítési képességeik közt lévő különbségek miatt.

2021. máj. 10. 14:27
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

"Igen, én is úgy látom, hogy a nőket kevésbé érinti ez a megkülönböztetés, és főleg manapság már a legrondább nőknek is top pasijai vannak."

Ha-ha-ha.

Engem egész általános iskolában bántalmaztak a kinézetem miatt. Váltottam iskolát is, ugyanaz volt a helyzet. Fizikailag is bántottak, nem csak lelkileg, és nem csak osztálytársak, hanem "idegenek", felsőbbévesek. Középiskolában már fizikailag nem, de lelkileg ugyanúgy gyötörtek, sokszor kerültem félelmetes szitukba (pl. leült mellém az egyik bully a másik osztállyal összevont órán a legutolsó padba, és nem akartam/mertem feltűnést kelteni azzal, hogy mászkálok a teremben, vagy a buszmegállóig kísértek a bántalmazók, most olyankor mit tudok csinálni, elfutni?!).

Felnőttkoromban is történtek hasonló esetek. Kocsiból kiabálás, dudálgatás, alkalmanként bámulás (bár én nem általában nem veszem észre, igyekszem kizárni a külvilágot, ha másokkal vagyok, akkor szokták felhívní rá a figyelmemet) Egyszer egyedül vártam a barátnőmre este, és odajött egy enyhen részeg csapat pasi, leültek mellém és elkezdtek piszkálódni. Oké, hogy nekem nem kell attól félnem, hogy fogdosnak vagy megerőszakolnak, de ez is nagyon rémisztő tud lenni.

Egyetemista vagyok, a munka világáról még nincs tapasztalatom (kivéve diákmunka, de a Tescoba nem kell szépnek lenni), de esélyesnek tartom a hátrányos megkülönböztetést a későbbiekben. Igazából annyi tűnt fel, hogy flegmábbak és távolságtartóbbak velem az emberek, és sokszor butának, bunkónak, rosszindulatúnak gondolnak, pedig egyáltalán nem vagyok ilyen.

2021. máj. 10. 14:44
 10/15 anonim ***** válasza:
81%

"Igen, én is úgy látom, hogy a nőket kevésbé érinti ez a megkülönböztetés, és főleg manapság már a legrondább nőknek is top pasijai vannak."

Nem tudom... én pont azt tapasztaltam, hogy a nők könnyebben lesznek páriák egy közösségen belül. Általánosban ki lett közösítve egy lány, mert az anyja szellemi sérült volt és a kislány szociális skilljei igencsak kívánni valót hagytak maguk után. Gond volt a fürdéssel, szegényesebb ruhákba járt, és nagyon kövér volt. Még a tanárok is azzal büntették az rossz diákokat, hogy mögé kellett ülni.

Középsuliban szintén egy születési rendellenesség miatt csúnya volt a lány arca, és 2 évig senki nem beszélt vele. Mintha nem is az osztály tagja lett volna.

2021. máj. 10. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!