Miért nevezik magukat oly sokan a házi kedvencük anyjának/apjának a közösségi oldalakon?
Pl van egy kép egy kutyáról felette szöveg: "Jajj anya nem fotózz már!" Vagy "amikor apa elmegy dolgozni mindig szomorú vagyok" és a képen meg látunk egy unott fejű macskát.
Ez miért jó? Csak számomra iszonyú nevetséges?
Nekem is van kutyám, és szeretem is, de el nem tudnám képzelni, hogy egyes szám harmadik személyben beszéljek magamról rajta keresztül néhány like-ért. :D
Görgetek... görgetek... csak nagyon sok ilyennel találkozok, és mint jelenség érdekel.
Anyám is ezt csinálja, mióta szobakutyája van (gyere ide kisfiam!)
Szerintem nála ott történt valami, mikor elköltöztem otthonról, így kellett neki egy gyerek pótlék.
Ez nem a like gyűjtés hozadéka.
Ma a trend a kutya -családtag. Ennek megerősítése, hogy sokan a gyereküknek tekintik a családban betöltött státuszban a kutyát.
Mivel gyerek státuszban van a kutya, azt jelzi, mindent megadnak neki, ami a gyereknek is jár.
Van, ahol valóban gyerekpótló szerepe van a kutyának.
Én is szoktam mondani este a kutyának, hogy "szólj apádnak, hogy etessen meg!" Ettől még nem képzelem magam az anyjának, simán csak így szoktuk meg.
Ezt a "gyerekpótló" hozzáállást meg nem értem, mert sokan nem akarnak gyereket, azoknak meg gyerekpótló sem kell értelemszerűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!