Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nevezik magukat oly...

Miért nevezik magukat oly sokan a házi kedvencük anyjának/apjának a közösségi oldalakon?

Figyelt kérdés

Pl van egy kép egy kutyáról felette szöveg: "Jajj anya nem fotózz már!" Vagy "amikor apa elmegy dolgozni mindig szomorú vagyok" és a képen meg látunk egy unott fejű macskát.

Ez miért jó? Csak számomra iszonyú nevetséges?

2021. ápr. 19. 09:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Bár bizonyos szituációkban én is használom, (magyarázós kutyám van, néha rászólok, hogy ne beszélj vissza anyádnak) de az általad említett helyzetet én sem mindig tudom hova tenni:D csak görgess tovább, ne foglalkozz vele ha zavar.
2021. ápr. 19. 09:59
 2/8 A kérdező kommentje:

Nekem is van kutyám, és szeretem is, de el nem tudnám képzelni, hogy egyes szám harmadik személyben beszéljek magamról rajta keresztül néhány like-ért. :D

Görgetek... görgetek... csak nagyon sok ilyennel találkozok, és mint jelenség érdekel.

2021. ápr. 19. 10:03
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

Anyám is ezt csinálja, mióta szobakutyája van (gyere ide kisfiam!)

Szerintem nála ott történt valami, mikor elköltöztem otthonról, így kellett neki egy gyerek pótlék.

2021. ápr. 19. 10:17
 4/8 anonim ***** válasza:
53%

Ez nem a like gyűjtés hozadéka.

Ma a trend a kutya -családtag. Ennek megerősítése, hogy sokan a gyereküknek tekintik a családban betöltött státuszban a kutyát.

Mivel gyerek státuszban van a kutya, azt jelzi, mindent megadnak neki, ami a gyereknek is jár.

Van, ahol valóban gyerekpótló szerepe van a kutyának.

2021. ápr. 19. 10:25
 5/8 anonim ***** válasza:
79%

Én is szoktam mondani este a kutyának, hogy "szólj apádnak, hogy etessen meg!" Ettől még nem képzelem magam az anyjának, simán csak így szoktuk meg.

Ezt a "gyerekpótló" hozzáállást meg nem értem, mert sokan nem akarnak gyereket, azoknak meg gyerekpótló sem kell értelemszerűen.

2021. ápr. 19. 10:27
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a macskámat szoktam kicsimnek hívni, néha azt mondom neki, "te vagy a kedvenc kislányom". De sosem hivatkozok rá az anyjaként :D Ellenben anyám szokott néha úgy szólni hozzá, hogy "ott van anyád, kérj tőle enni".
2021. ápr. 19. 12:20
 7/8 anonim ***** válasza:
67%
Mert kutya imádat van!
2021. ápr. 19. 12:20
 8/8 Metionin ***** válasza:
31%
Nekem is fura, bár én imádom az állatokat és maximálisan családtagnak tekintem őket. De ez az anyázás...ha anya akarok lenni, csinálok gyereket, de én gazdi szeretnék lenni akinek nem gyereke van, hanem állata. Nekem ez nem fér össze de szerintem aki csinálja, az így akarja kifejezni hogy mennyire fontos neki a kiskedvenc. Anyám titulálja saját magát következetesen a macska és a kutya nagymamájának :D én már elengedtem.
2021. ápr. 19. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!