Mivel magyarázható az, hogy az idős emberek közül sokan begyepesedettek, rugalmatlanok? Úgy vélik, hogy már leélték az életük nagy részét, dolgoztak eleget, és nem akarnak már alkalmazkodni senkihez?
Nem szeretnék általánosítani, mert nem minden idős ember ilyen, egy részüknél viszont tapasztalható az, hogy sokkal, de sokkal nehezebben alkalmazkodnak minden változáshoz, emellett előszeretettel szólnak bele a fiatalok dolgába. Más a helyzet, hogy ha megkérdezik az illetőt, és tapintatosan ugyan, de elmondja a véleményét, a kéretlen jó tanácsok és az okoskodás viszont bosszantó tud lenni.
A rokonaim között előfordul, hogy 2-3 generáció él együtt (nagyszülők, gyerekek, unokák). Van előnye, de hátulütője is ennek.
Ti hogyan látjátok?
Szerintem Magyarországon erősen közrejátszik az, hogy x évet leéltek a szociban és hogy szerencsétlenek burokban élnek sokszor leromlott egészségi állapotban. Egyszerűen megrekedtek vhol a 80as években.
úgy látom, hogy a magyar idősek többsége egyszerűen polcokkal feljebb helyezi magát, mint ahol valójában van és meg van róla győződve, h mindenben jobbak.
épp pár hete szakítottam meg a kapcsolatot egy idős festőművésszel, akivel gyakran találkoztam a Duna-parton.
Egyetlen témája volt : saját maga és a művészete. Meglehetősen tájékozatlan ember, mégis mindenkit lenéz, és természetesen mindneben ő az etalon. Sajnos ő 20 éve is pont ilyen volt, csak még rosszabb lett, ahogy idősödni kezdett.
Sztem nem érti, miért nem hajlandó senki beszélgetni vele. Lehet, h azért, mert az emberek nem szeretik, ha kéretlenül nevelik, lehazugozzák őket, vagy utasítgatják, h írjanak a művészetükről, menjenek fel hegyre, és ezt meg azt nézzék meg.
na, az idősek 90% pont ilyen. burokban élnek, nem tudnak lépést tartani a mai világgal, próbálják a régi „értékeket” erőltetni és lehúzni minden olyan embert, aki máshogy él, mint ők anno.
Köszönöm szépen a hasznos választ!
Én is így látom.
Én azért leszek öregen rugalmatlan, mert most rugalmasnak kell lennem.
Ha az öregeket sem hagynánk a koruk miatt bárhogy viselkedni, akkor megszakadna ez a kör.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!