Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mivel magyarázható az, hogy...

Mivel magyarázható az, hogy az idős emberek közül sokan begyepesedettek, rugalmatlanok? Úgy vélik, hogy már leélték az életük nagy részét, dolgoztak eleget, és nem akarnak már alkalmazkodni senkihez?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék általánosítani, mert nem minden idős ember ilyen, egy részüknél viszont tapasztalható az, hogy sokkal, de sokkal nehezebben alkalmazkodnak minden változáshoz, emellett előszeretettel szólnak bele a fiatalok dolgába. Más a helyzet, hogy ha megkérdezik az illetőt, és tapintatosan ugyan, de elmondja a véleményét, a kéretlen jó tanácsok és az okoskodás viszont bosszantó tud lenni.

A rokonaim között előfordul, hogy 2-3 generáció él együtt (nagyszülők, gyerekek, unokák). Van előnye, de hátulütője is ennek.

Ti hogyan látjátok?

2021. ápr. 9. 14:56
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
85%

Ami felkeltette a figyelmem ( ez legalább könnyen kel xD) az az alkalmazkodás a kérdésben.

Én most se szeretek alkalmazkodni senkihez, csak ha muszáj. Nekem az egész szó és ez a jelentése negatív. Értem mire gondoltál amúgy.

Az hogy nem szeretnek új dolgokat kipróbálni, felfedezni sok ok miatt lehet, pl: nem akarnak csalódni.

Néhányuk úgy hiszi hogy mivel ő az idős, tapasztalt, biztosan jobban tudja. Aztán a bukó ha olyanról papolnak amihez semmi közük nem volt. Pl: telefon, internet.

2021. ápr. 9. 18:00
 12/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2021. ápr. 9. 18:01
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy valahol érthető az idősek frusztrációja. Már leéltek egy életet sok szarsággal, már nem vonzóak, fáj mindenük...azért így bennem sem lenne túl sok türelem mások iránt.
2021. ápr. 9. 18:49
 14/25 anonim ***** válasza:
75%

3#

"Sőt, ha már ezt nézzük, a fiatalabbak értékesebbek, hiszen ők a jövő"

Magyarra lefordítva, még semmit sem csináltak, de már igen nagy az egójuk.

Amúgy az idősebbek sokkal értékesebb, hiszen -megfelelő partnerrel- bármikor csinálnak pár perc alatt egy fiatalt.

Ezzel szemben egy fiatal ha megszakad, akkor sem tud "legyártani" egy idősebbet.

:)

2021. ápr. 12. 13:52
 15/25 A kérdező kommentje:
Való igaz, hogy a mostani fiatalok jelentik a jövőt. Az idősekhez viszont szívesebben fordul az ember, mert tapasztaltabbak, bölcsebbek. :)
2021. ápr. 12. 13:56
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
14, nekem az idős 50+-os. Akkor meg nem lehet, ha meg mégis össze jönne lehet nem lenne egészséges vagy a rosszabb hogy szegény gyereknek nagyon korán meghal az anyja.
2021. ápr. 12. 17:14
 17/25 anonim ***** válasza:
Sajnos a legtöbb idős már be van gyepesedve meg teljesen le van épülve agyilag,meg tök bunkóak le kezelően viselkednek,van néhány 1-2 idős akik nagyon cukik meg kedvesek meg aranyosak de azok nagyon ritkák.Az én nagyszülőm is ilyen,nagyon le van ragadva a régi világban,meg isteniti saját magát mintha ő épitette volna a magyar államot.Meg a másikat le kicsinyiti,mindenki szar csak ő lehet az atya úristen.Én is nagyon sokáig azt hallgattam tölle hogy egy semmire kellő vagy,egy senki vagy,nem értesz semmihez és amikor egy idióta öregtől éveken át ezt hallod nagyon el tudja venni az ember önbizalmát meg életkedvét,tudom hogy nagyon gonosz vagyok de alig várom már hogy meghaljon mert tönkre teszi az ember életét egy ilyen idióta ember,csak szenvedés az egész családnak meg a környezetnek.
2021. ápr. 16. 15:50
 18/25 A kérdező kommentje:

Biztos, hogy egy ilyen ember meg tudja keseríteni a mindennapokat.

Köszönöm a választ!

2021. ápr. 16. 17:30
 19/25 anonim ***** válasza:
Az idős test leépül, az agy sem kivétel. Egy lassan lerombolódó elmének nem marad energiája másokkal foglalkozni, több agyi funkció beszűkül vagy megszűnik, romlik a memória, a panorámalátás helyett csőszerűen érzékelik a világot. Ez az ok.
2021. ápr. 17. 14:09
 20/25 A kérdező kommentje:
Igen, ez biztosan így van. Köszönöm a választ, ment a zöld kéz.
2021. ápr. 17. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!