Miért hiszik olyan sokan manapság, hogy mindent tudnak?
Figyelt kérdés
Még szakmai kérdéseket illetőleg is. Képesek vitába szállni az adott szakterület képviselőivel. Olyan témákban, melyeknek megértéséhez hosszú évek tanulmányai és szakmai gyakorlat szükséges, amivel ők nyilvánvalóan nem rendelkeznek, tesznek kinyilatkoztatásokat, és elvárják, hogy mások az ő véleményüket fogadják el, ne a szakemberekét. És felháborodnak azon, ha valaki mégis a szakembereknek hisz.
Honnan ez a nagy önbizalom?
2021. márc. 20. 21:36
1/11 kerii_bogii válasza:
Mert 2021-van és nagyon okos lett mindenki hirtelen!
2/11 anonim válasza:
Minél kisebb rálátással rendelkezik valaki a világra, annál inkább elhiszi, hogy ismeri az egészet.
Ezt nem én mondtam, hanem nagy gondolkodók.
3/11 anonim válasza:
Majdnem mindenkinek van okitelója, netje. Elolvas 1 mondatot bármiről is, máris a tökéletesség mintaképének érzi, gondolja önmagát.
4/11 anonim válasza:
Pl hogy a virológusok azt hiszik mind, hogy értenek a közgazdaságtanhoz, a mentális betegségekhez, és a szociológiához? Nekem ez a nagyon furcsa...
5/11 anonim válasza:
Tortenetesen en mindent tudok. Illetve nagyon keves dolog van, amit ne tudnek.
7/11 anonim válasza:
Én csak annyiban vagyok biztos, hogy többet tudok az élet legtöbb területéről, mint az átlagos ember.
9/11 anonim válasza:
A buta ember nincs tisztában azzal, hogy buta, ezért bátran fossa tele a világot a saját butaságával.
10/11 A kérdező kommentje:
#8: Nahát, nem tudtam, hogy neve is van, de magam is azt gondolom, erről lehet szó.
Többen ugyanezt írták, bár egyesek kicsit durva megfogalmazásban.
2021. márc. 20. 22:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!