Kinyitod a szádat és nem törődsz másokkal,de hogyha van eszed akkor hallgatsz és figyelsz,de akkor amikor kell keményen be tudsz szólni.
Én is ilyesmi tipus vagyok. Csendes halgatag,de hogyha bántanak rájuk szabadítom a haragom..
A fontosabb dolgokat felírom magamnak. Gyakorlatilag egy tennivaló lista, de odaírom, mikor keletkezett/tudatosult a feladat.
Kétnaponta megoldok egy-egy elhúzódót.
Kitűzöd az elvégzendő feladatot amit ha teljesítesz akkor megjutalmazod magad.
Pl házimunka elvégzése után filmnézés vagy akármi.
Ez csak egy példa volt.
De az akaraterő többet segít :)
Ha sikerül többször rávenned magad nehezebb dolgokra akkor azok később könnyebbek lesznek számodra. Az akaraterő olyan mint egy izom, minél többet edzed annál erősebb lesz.
Több oldalról érdemes támadni és egyik módszerhez sem ragaszkodni.
Jó módszer pl "a hatos", ennyi dolfot fölírsz többet nem és ezeket vidd végig!
Vagy, kitalálod mi az az EGYETLEN EGY dolog és csak azt megcsinálod. Addig ne foglalkozz mással, azzal se hogy egy halogató vagy (nem vagy az, csak már sajnos elhitted magadról.)
Nekem mostanában módszerem hogy szombatot X vasárnapot Y típusú teendőimre szánom. A hétköznapokon nem vagy alig foglalkogom ezekkel, akkor elég a munka. Nyílván ez akkor reális ha munkán (tanuláson stb tehát mindennapos dolgokon) kívüli teendőkről van szó. Nincs lista, ilyenkor egyszerűen szombat reggel belefogok és pihenőkkel de csinálom amíg tudom. Motiváltabb és hatékonyabb is vagyok így mintha minden nap 10 percet foglalkoznék vele.
Jobban belegondolva a hétköznapokon is ezt alkalmazom, akkor csak a meló, meg max ami közbejön de semmi mást nem erőltetek azokba a napokba.
Nekem most ez a módszerem, jövő ilyenkor lehet másik lesz.
A lényeg hogy egy folyamatként tekints az egészre, azt kell megtalálnod ami épp most neked beválik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!