Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Megmagyarázná valaki ezt a...

Megmagyarázná valaki ezt a nők bántalmazásáról szóló cikkben szereplő mondatot?

Figyelt kérdés

"Például a NANE egyik ügyfele már mindent előkészített, hogy kilépjen a bántalmazó kapcsolatból, de amikor ez megtörténhetett volna, elvesztette a munkáját, és maradni kényszerült a bántalmazó mellett."

[link]

2021. ápr. 3. 14:23
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
79%

5

Nem az áldozat elítéléséről van szó, hanem, hogy ha a cikk szerint mindent előkészített a nő ahhoz, hogy lelépjen a kapcsolatból, abba valószínűleg beletartozik az is, hogy tudott volna máshova menni, de a párjával maradt. Ergó az idézett mondat szerint minden készen állt, hogy otthagyja a párját, aztán mégis vele maradt. A kérdező ezt emelte ki a 4es hozzászólásában.

2021. ápr. 3. 14:41
 12/45 anonim ***** válasza:
79%

Még azt sem érted, hogy mit nem értesz :)

De sorold.

2021. ápr. 3. 14:41
 13/45 A kérdező kommentje:

"Az a probléma, hogy nem érted a kettő közötti különbséget."

Jó, akkor magyarázd el!

2021. ápr. 3. 14:42
 14/45 anonim ***** válasza:
94%

Ha nem maradt volna a kapcsolatban, akkor utcára kerül és éhen hal.

Nem tudom te milyen világban elsz, nyílván világ életedben alád raktak mindent, mert csak így lehetséges, hogy ez nem jut el az agyadig, de ha nincs munkád --> nincs jövedelmed --> nem tudod miből fizetni a rezsit és a lakbért --> hajléktalanszállóra kerülsz --> éhezel

Folytassam?

Onnan csak a nagyon kevesek képesek felküzdeni magukat addig, hogy munkát találjanak ismét, mert ételosztásról ételosztasra járva, megküzdve a hajléktalanszállók nyomorával kb. csak ösztönszinten tudsz reagálni és az éhenhalás ellen tudsz tenni.

2021. ápr. 3. 14:42
 15/45 A kérdező kommentje:

Jó, sorolom:

- család

- barátok

- (volt) kollégák

- anyaotthon

- védett ház

- munkásszálló

- hajléktalanszálló

- szociális ellátók

Inkább gyötörteti még magát, csak anyagi és kényelmi okok miatt ezek egyikéből sem kér? Mesélj még!

2021. ápr. 3. 14:44
 16/45 anonim ***** válasza:
82%

Az megvan, hogy a munkásszállóhoz munka kell?

A hajléktalanszállót 14. leírta.

A szoc. ellátó nem ad szállást, munkát.

Anyaotthonba gyerekkel mégy.

A védett ház nem tudom, mi.

Az 1-3. meg vicc kategória.

2021. ápr. 3. 14:47
 17/45 A kérdező kommentje:
14, én itt élek, ezen a bolygón. Árva gyerek voltam. Először elvégeztem a szakmunkásképzőt, ezzel már a biztos megélhetés a kezemben volt. De elégedetlen voltam, ezért leérettségiztem. Utána sem voltam még elégedetet, ezért megszereztem az első diplomát. Ekkor kezdett jobbra fordulni a sorsom, először laktam egy borzalmasan nyomasztó, 22 négyzetméteres lakásban. Gyűjtögettem, lemondtam mindenről, most egy II. kerületi, kiemelt zöldövezeti lakásom van, hitel nélkül. Egyébként a lemondás című dolgot többek között akkor is alkalmaztam, amikor tanulni kellett. Mindenki röhögött rajtam, hogy "- Eminenes, görnyedsz a könyvek fölött, stb.". Akik akkor röhögtek rajtam, most nem győznek siránkozni a Facebookon, hogy nincs megélhetésük. Nekem van. Meg lesz is. Akkor még hozzáteszem azt, hogy tizenhét éves korom óta dolgozom, és minden végzettséget munka mellett szereztem meg. Lehet utánam csinálni. Van még kérdésed? De inkább ne is válaszolj, mert nem ez a kérdés tematikája.
2021. ápr. 3. 14:50
 18/45 anonim ***** válasza:
93%
És azt honnan tudod, hogy van családja/barátai? A védett ház az mi a fene? Anyaotthonba nem lehet csakúgy ukkmukkfuk bekerülni, tudod-e? Munkásszállóba se. Hajléktalanszállóba ha tudnád mik szoktak történni, nem írnád le, mint lehetőséget. A szociális ellátó sem úgy működik, hogy kijönnek és megverik a pasit, a nőt meg takaróba bugyolálva elviszik egy "jobb helyre". De puffogjál csak.
2021. ápr. 3. 14:50
 19/45 anonim ***** válasza:
18%
Tizennyolc, egyik sem áll a rendelkezésére a felsoroltak közül? Akkor ez a nő a Marsról került ide, ő a múlt nélküli nő, nincs egy rokona, barátja, ismerőse, munkatársa, de még azt sem tudja, hová kell fordulni ilyen esetben. Nem lehet, hogy te is érintett vagy, és így próbálod védeni a védhetetlent?
2021. ápr. 3. 14:54
 20/45 anonim ***** válasza:
90%
19: mert te befogadnád bizonytalan időre egy 0 anyagival rendelkező kollégádat/ismerősödet. Mesélj még...
2021. ápr. 3. 14:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!