Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van itt ennyi „proli"...

Miért van itt ennyi „proli" mentalitású válaszoló?

Figyelt kérdés

Rengeteg válasznál nagyon kilóg a lóláb, hogy gondok lehetnek az iskolázottsággal: olyasmire építenek érveket, ami nem tény, hanem maximum vélemény, aztán fel sem fogják, hogy mi a kettő között a különbség.

A prolit a szocioökonómiai és kulturális értelemben használom, nem az eredeti, proletár értelemben.

2021. márc. 25. 21:27
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
WUT? Egyetlen gyermekem van és nagyon nehezen tudnék a Margitszigeten futkározni, mivel kb. 80 kilométerre élek onnan. Egészen elképesztő, hogy milyen alacsony IQ-val élnek emberek... Akadályozzuk a természetes szelekciót és ez a vége, elkorcsosult társadalom.
2021. márc. 25. 22:30
 22/29 anonim ***** válasza:
26%

Mert nem lehet mindenki agyoniskolazott rozsadombi mint te kedves kerdezo. Valakinek lakni kell a lakotelepeket, elvegezni a gyari munkat hogy legyen kocsi a segged alatt, meg szulni par gyereket mert ha rajtatok mulik kihalunk.

Dzsanesz?

2021. márc. 25. 22:35
 23/29 anonim ***** válasza:
40%

Kérdező, én egyetemista vagyok, nincsen probléma az iskolázottságommal, tudnék gyönyörű magyarsággal fogalmazott káprázatos válaszokat adni.

De trollkodni járok ide. És szórakoztatóak az emberek. Főleg az olyan frusztráltak mint te.

Csak dőlj hátra és élvezd a műsort.

2021. márc. 25. 22:35
 24/29 anonim ***** válasza:
30%
23: A trollok csak maguk alatt vágják a fát. Sok ilyen húzás és kitiltják őket az oldalról. És én nevetni fogok rajtuk.
2021. márc. 25. 22:51
 25/29 anonim ***** válasza:
41%
Na, kérdező! Jól kiraktad magadra a céltáblát.. Úgy látszik, mégsem vagy olyan okos. De ha ez megnyugtat: én is jobban szeretnék egy intelligens, de szeretetteljes világban élni. Ahol nincs se oltás, se diktatúra, se társadalmi igazságtalanság.
2021. márc. 25. 22:54
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Minél butább valaki, annál hangosabb :)
2021. márc. 26. 12:55
 27/29 A kérdező kommentje:

22, nem élek a Rózsadombon, még csak a közelében sem.

25, ez egy anonim fórum, szerintem ha az embert érdekel valami, kockázat nélkül megkérdezheti. A trollkodós egyetemista válasza például kifejezetten szórakoztató :)

2021. márc. 26. 18:38
 28/29 anonim ***** válasza:
46%

az egyik válaszoló már leírta: nyilván ide zömében nem az értelmiség jár. (lásd: 17-es válaszoló)

de! A magyarok nagy része (sokszor diplomások is) alapvetően proli mentalitású (lásd:17-es válaszoló):

-átlagos képességű, alapszükségleteknek élő emberek, akik borzasztóan túlértékelik a saját képességeiket, és akkora embernek érzik magukat, h folyton okoskodnak, kéretlen tanácsokat adnak

„olyasmire építenek érveket, ami nem tény, hanem maximum vélemény”

sajnos ennek nem feltétlenül van köze ahhoz, ki mennyire iskolázott:

-a GYK-n a legbutább válaszolók jellemzően a 30-40 éves (humán) diplomás nők. ahogy mondod, érvelni nem tudnak, szöveget érzelmezni sem, max visszamondják szó szerint, amit olvastak.

Többször vitáztam tanárnőkkel is, és pl. el kellett nekik magyarázni, mit jelent az, h idegennyelv-tudás, mert nem tudták…

2021. márc. 30. 15:12
 29/29 anonim ***** válasza:

Probléma, hogy nem magára a kérdésre, hanem annak kiírójára próbálják helyezni a hangsúlyt még akkor is, ha a kérdés tárgya teljesen független a kérdés kiírójának személyétől.

Ha felteszi Piri néni azt a kérdést, hogy mennyi 2+2, akkor a válaszadók egy része nem a kérdésre fog válaszolni. Nyugodtan próbáld ki. Tégy fel egy egyszerű kérdést, amire nagyon nyilvánvalónak kellene lennie a válasznak és a többség neked fog ugrani ahelyett, hogy a kérdésre válaszolnának.

Ez arra vezethető vissza, amit fent is írtam. Imádnak az itt lévők másoknak tanácsokat osztogatni és kioktatni.

A következő válaszolók sem a kérdésre próbáltak válaszolni:

#2 #7 #8 #9 #11 #14 #17 #20 #22 #23 #25

"Olyasmire építenek érveket, ami nem tény, hanem maximum vélemény."

Azért is tehetik ezt, hogy ezzel a kérdezőt kiugrasztják a bokorból, hogy a kérdés helyett a kérdező személyére helyeződjön át a hangsúly.

Téged is sikerült kiugrasztaniuk: "WUT? Egyetlen gyermekem van és nagyon nehezen tudnék a Margitszigeten futkározni, mivel kb. 80 kilométerre élek onnan." Már tudják, hogy van egy gyermeked és a Margitsziget 80 kilométeres körzetében élsz. Ezek az információk nem vezetnek közelebb a kérdés megválaszolásához, de aki személyes válaszokat provokál ki a kérdezőtől, annak nem is ez a célja.

Vagyis itt is megfigyelhető az a viselkedés, amit fentebb írtam. A válaszolók egy része rád kíváncsi és a reakcióidra, nem pedig a kérdést szeretné megválaszolni. Erre építenek a közönségi oldalak is. Azt hinnéd, hogy nem érdekel senkit, hogy Pistike mit reggelizett, pedig sokakat nagyon is érdekel. Pistike pedig azzal foglalkozik, hogy a követői szívecske vagy like emoticonnal reagáltak-e a posztra amit kitett.

Az emberek szeretnek a másikon csámcsogni.

Ha valaki celebként be akar futni, más celebek analizálásával könnyen varázsolhat magából is egy olyan megbotránkoztató alakot, akire harap a közönség. Csak vállalni kell a hátulütőket, de egy kis tervezéssel már szép fizetést ki lehet hozni.

Összesítve: Szerintem azért van itt ennyi „proli" mentalitású válaszoló, mert sokan szeretnek más emberekkel foglalkozni és megmondani a tutit, hogy ettől többnek érezzék magukat.

2021. ápr. 26. 01:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!