Miért van az a jelenség, hogy feltesznek egy kérdést és a válaszolók nem a kérdezőnek mondanak megoldást, hanem elkezdik ecsetelni a maguk baját?
Ez semmi
Ha tudnád hogy nekem mennyi bajom van
Beszélgetésnek hívják. A kérdések nagy részénél nincs is kérdés, csak simán leírja a kérdező a gondját-baját, vagy azzal zárja, hogy "Ti mit gondoltok?" "Szerintetek?" "Volt már veletek ilyen?" Ilyenkor persze, hogy az ember a saját esetéből indul ki és elmeséli. Élő beszédben is kifejti mindenki a kérdést meg a választ, nem csak félszavakat dünnyögnek oda egymásnak.
Plusz alapvetően ahhoz érdemes hozzászólni, amivel van tapasztalatod, akkor pedig magától értetődő, hogy megosztod a kérdezővel.
Meg amúgy is szívesebben olvasnak el egy magyarázattal, sztorival, eredményekkel, mindennel kiegészített választ, mintha csak annyit írna oda valaki, hogy "Nem". :D Pl. egy családi konfliktusnál elég nehéz leírni úgy a megoldást, ha nem írja le mellé a válaszoló a problémát is. :)
Egyébként honnan tudod, hogy nem kíváncsiak rá? Mindenkitől megkérdezed privátban? Majd akit zavar, az nem olvassa el az ilyen válaszokat. Ezen kár mérgelődnöd. :)
Egyáltalán nem mérgelődtem, csak feltűnt, és gondoltam megkérdezem, miért van ez :)
Pl. a gyerekvállalás kategória. "Áronka egész nap üvölt, nem tudom mit csináljak vele. Megoldás?" válasz: "Az enyém is üvölt egész nap, kiszakad a dobhártyám is. biztos front van".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!