Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A mai fiatalok mennyire...

A mai fiatalok mennyire bírnák a sorkatonaságot?

Figyelt kérdés
Úgy érzem, hogy mentálisan is sokkal gyengébbek a régi generációknál és fizikailag is. Mivel otthon gépeznek 16-20 órákat, így nem alakul ki a rendes csontozat, izomzat és mentálisan is kikoptak teljesen a mai, azaz az egyre fiatalabb korosztály.

2021. márc. 23. 23:45
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
95%

Egyébként ja, ha katona akarnék lenni akkor inkább olyanokkal akarnék együtt szolgálni akik önként vannak ott, elszántak és motiváltak, nem pedig ilyen mindenhonnan lepkehálóval összefogdosott csürhével, akik a hátuk közepére se kívánják az egészet. :D

2021. márc. 24. 11:21
 32/53 anonim válasza:
82%
Még mielőtt ítélkezel a fiatalokról bizonyosodj meg, hogy tényleg igaz-e amit mondasz, mert amit leírtál az badarság (persze vannak életképtelenek, de az minden generációban volt). Másrészt a sorkatonaság az egyik legfeleslegesebb dolog a világban. Kötelezően szétszivatnak, és elvesznek 1-2 évet az életedből. Azt az 1-2 évet lehetne tanulással, ismertségi kör kialakításával tölteni.
2021. márc. 24. 12:57
 33/53 anonim ***** válasza:
30%
A sorkatonaságot mindenki fölöslegesnek tartotta régen is, mindaddig, amíg le nem töltötték. Utána viszont mint életre szóló élmény, úgy beszéltek róla. Utólag senkitől nem hallottam olyat, hogy elvettek x évet az életéből. Élményekről, katonacimborákról beszél mindenki. Az a baj, hogy ezt már nem is értik. Más világ van.
2021. márc. 24. 17:02
 34/53 anonim ***** válasza:
79%

Én több embertől hallottam hogy elvettek x évet, apósom szívesebben lett volna otthon az újszülött kislányával, apukám szívesebben tanult volna, stb.

A katonacimborák nem helyettesítik a családot, gyerekeket, tanulást, satöbbit.

2021. márc. 24. 17:04
 35/53 anonim ***** válasza:
78%
Élmény az volt, amikor gyengélkedőn volt az illető, meg amikor eltávon.
2021. márc. 24. 17:17
 36/53 anonim ***** válasza:
24%
Ezek? A telefonnyomkodó, farokméregető cicafiúk? Kb fél nap után összeomlanának. Én lány vagyok, olyan közegben élek, ahol katonák vannak, igaz, nem sorkatonák, de katonák. Más kategória, mint a többi, nem katona pasi.
2021. márc. 24. 20:12
 37/53 anonim ***** válasza:
86%

Nos igen gondolom mind kopasz vagy rövihajú, izmos legény, akiknek arcán a szigor olyan mint egy fegyőrnek. Van egy ismerősöm, szomszédunk volt 15 évig, elment katonának. Minimálbér, iskola otthagyva, egy szakmát nem tudott letenni, aztán az apja már kivágta és lett katona, van szállás, kaja, cserébe csak egy kis tréning van amit egy átlagos ember szintén tudna tartani ha katona lenne meg átviz idején homokzsák pakolás.

Nem szidom a katonákat, senki ne értsen félre, csak hogy az én környezetemben akik azok lettek mind aluliskolázottak meg link emberek, alkoholisták mint ahogy sokan irták, valami nem változik.

Aki kicsit is értelmesebb legalább az Altiszti Akadémiára megy, 2 éves suliba Szentendrére, de hidd el találsz a hétköznapokban is nem cicafiút, akinek elég heti 2 thai boksz edzés, hogy büntessen ha az kell valakinek :)

2021. márc. 24. 21:27
 38/53 anonim ***** válasza:
15%
Ahogy azt te gondolod! Semmit sem tudsz erről az egészről. Fura, hogy itt mindig olyanok osztják az észt, akiknek nulla a tapasztalatuk. “Aluliskolázottak” lehet, de abban, amit csinálnak jók...nagyon jók. Ezt sok diplomásról egyáltalán nem lehet elmondani. Ők emberek, férfiak, kemények. Csapatnál szolgálnak, mindegy, sosem fogod megérteni. Ti már a katonaság gondolatától is irtóztok, pedig az többet ér, mint a sok esetben hasznavehetetlen diploma. Altisztire, minek? Hogy irodista legyen?
2021. márc. 24. 21:41
 39/53 anonim ***** válasza:
28%

Nem bírnák. A nehézséget az okozná a legtöbbnek, hogy túlnyomó hányaduk képtelen még ideiglenes jelleggel is lemondani napi szintű szokásokról, képtelenek és/vagy nem is akarnak senkihez, semmilyen körülményhez alkalmazkodni, képtelenek és/vagy nem is akarnak olyan helyzetekben sem közösségi szemlélettel tekinteni egy problémára, amikor az valójában nagyon is indokolt lenne, hogy így történjen. A sorkatonaság intézményét az azt fenntartó rendszer gyűlöltette meg a köznéppel, mégpedig azzal, hogy a katonai szolgálat intézményét az éppen aktuális állam az ideológiai célkitűzéseinek fényezésére, propagálására, megvalósítására használta fel és ezek mellett ténylegesen eltörpült - arányait tekintve - azoknak a katonai ismereteknek az átadása, megszerzése, amelyek által akár hasznosnak is megítélhette volna bármelyik közember a sorkatonai szolgálatot. De mivel a legtöbb helyen a "Lenin a felnin" lemez forgott, aki csak tudott, köpött az egészre. Másképp emlékeznek vissza azok a volt sorkatonák a sorkatonai szolgálatukra, ahol nem volt ízig-vérig rendszer imádó a valakinek számító közvetlen parancsnok, mert ott meg tudta tölteni értelmes tartalommal, - valós katonai ismeretek átadásával - a parancsnok a katonai szolgálat idejét. Nem cseszegetett senkit feleslegesen, egyetlen célnak rendelt alá mindent: az alakulatot megfeleltesse a rendeltetésének - és ha ez meg volt, akkor mehetett mindenki a dolgára, ahányszor csak ez törvényes úton lehetséges volt. Az elfogadható rend, tisztaság, hadrafoghatóság meg volt és békén hagyott mindenkit. Ilyen is volt - még akkor is, ha ezt sokan nem hiszitek el. Nekem volt sorkatonákkal dolgom - úgy, hogy nem voltam parancsnokuk, csak feljebbvalójuk, - és el tudtuk úgy végezni együtt a napi szintű feladatokat, hogy azóta sem köp egyik se utánam, ha összefutok velük bárhol is a világban. A tartalom, az értelem az, amivel értelmet lehet adni egy ilyen időszaknak, csak erre sok akkori katonatiszt tojt magasról. Most sem lenne rossz egy három-négy hónapos szolgálat a katonai szolgálatra alkalmas ifjú férfiaknak - azzal a lényeges kikötéssel, hogy ez az időszak kizárólag katonai ismeretek átadásáról szólna. Az pedig nem irreális elvárás, hogy ha valaki kupit csinál, akkor rendet tegye saját maga után, - ez a hétköznapi civil életben is egy íratlan szabály. Egy kis erőnlét. Egy kialakítható közösségi szellem. Együttműködés, összefogás egyetlen, kitűzött célért. Lemondás - ideiglenes jelleggel - bevett, napi szokásokról. Saját helyzet meghatározásának képessége a semmiben. Élet tábori körülmények között. Fegyverek, fegyverrendszerek megismerése és kezelésének elsajátítása. Alakzatok formái. Együttes mozgás alakzatban. Mozgás terepen. Védelmi, ill. ellentámadó protokollok megismerése, elsajátítása. Ennyi ismeret megszerzésére nem is olyan hosszú idő négy hónap, - ha objektívak próbálunk maradni.

Direkt a végére hagytam egy érdekességet:

Volt idő, amikor nem is vette komolyan a társadalom azokat a férfiakat, akik nem voltak katonaviseltek.

- Így mondták, hogy valaki leszolgálta a sorkatonai szolgálatát annak idején. Voltak nők, aki ezért nem álltak szóba náluk bepróbálkozó férfival.

2021. márc. 24. 21:42
 40/53 anonim ***** válasza:
13%
Nem tudom, mennyivel viszi előrébb az ügyedet - 40# megnyilvánulást beküldő ember - a stílusod, amelyben megnyilvánultál, - senki nem bánthatott meg annyira, hogy így szólj számodra ismeretlen emberekhez.
2021. márc. 24. 22:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!