Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A mai fiatalok mennyire...

A mai fiatalok mennyire bírnák a sorkatonaságot?

Figyelt kérdés
Úgy érzem, hogy mentálisan is sokkal gyengébbek a régi generációknál és fizikailag is. Mivel otthon gépeznek 16-20 órákat, így nem alakul ki a rendes csontozat, izomzat és mentálisan is kikoptak teljesen a mai, azaz az egyre fiatalabb korosztály.

2021. márc. 23. 23:45
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
7%
Huhú
2021. márc. 24. 08:56
 22/53 anonim ***** válasza:
75%

Szóval ahelyett, hogy gimnázium után rögtön egyetemre mennék, elvégeznék egy képesítést, vagy csak utazgatnék a világban, pazaroljak 1-2 évet egy teljesen felesleges és hasztalan sorkatonaságra? Jó vicc.

Igen, vannak tohonya fiatalok, ahogyan minden generációban, de ezen a sorkatonaság semmit nem segítene, ugyanis az a generáció, akinek kötelező volt sem lett éppen csupa sportember tőle. Inkább negatív hatásai voltak, ahogyan előttem már írták.

Én magam elég sportos vagyok, és garantálom neked, hogy egy extrémtúra a hegyekben többet érne, mint a sorkatonaság egésze. Aki szeretne jó fizikai állapotba kerülni, az tenni fog érte, aki pedig nem, az majd később észbe kap.

22/F

2021. márc. 24. 09:21
 23/53 anonim ***** válasza:
86%
20-as: Látod, ennyi volt a sorkatonaság eredménye. Masszív alkesz emberek lettek a kiképző tisztekből. De senki nem tanult semmi pluszt, használhatót az életben, amit máshol ne tanult volna meg.
2021. márc. 24. 10:06
 24/53 anonim ***** válasza:
72%

Én nem bírnám pszichésen, valószínűleg alkalmatlan is lennék.

Egyszer vettem kezembe puskát gyakorolni de 3x mellé lőttem és olyan dühroham kapott el, hogy legszívesebben valakibe bele eresztettem volna egy golyót. Csak az tartott vissza tóle, hogy családtagok voltak körülöttem és azért őket nem bántom. Idegen ember állt volna mellettem lehet, hogy a lábába eresztek egy golyót.

2021. márc. 24. 10:13
 25/53 anonim ***** válasza:
33%

#23 Gondolkozzunk picit:

1-2 példa apján általánosítasz a teljes populációra? Senki? Semmit? Azért ennek vannak ellenpéldái is. Ugye ezt tudod.

Nem tudom, hogy mennyire volt teljesen értelmetlen. Össze lehetne szedni, mi volt a jó és mi volt a rossz benne.

Az biztos, hogy azok, akinek ez kimaradt, azok körében a hazaszeretet a régi kultúra értéke csökkent. Nem biztos, hogy közvetlen a katonaság hiánya miatt, mert ebben szerepet játszik a politika és az információ áramlás globális megnyitása is.

Vajon erkölcsileg mit adhatott a katonaság?

Az biztos, hogy most 30 éves kor alatt csak az vállal gyereket, aki feneke alá kap egy vagyont, vagy nem törődik azzal, hogy miként fog megélni. Erre rárakni 6-9-18 hónapot és ezt késleltetni, az társadalmilag terhelő. Ráadásul egy morcos, lázadó tömeg fog kijönni a katonaságból, aki szerint semmi értelme, a másik meg megtörik és sérült lesz egész életére.

Mik azok az érvek, amik azok szájából hangzanak el, akik hiányolják:

- tiszteletlenség terjedése

- saját lábon megélési keppesség hiánya

- saját határainak megismerésének hiánya

- magadért való kiállás hiánya

- életcélok hiánya

- Tunya emberek - fizikailag elmaradottak a katonaságot végigcsinálókhoz képest

Ezeket rendszeresen hallom. Az, hogy egyetértek-e vele, az a következő lépés.

Az életcélok hiányára más okok is vannak, amiért jövőkép nélküliek a fiatalok. Pl sokkal nehezebb elindulni, munkát találni, fizetésből megélni. Határozottan igaz, hogy amikor valaki nagyon rossz szituban van, de csinálnia kell valamit, jobbat akar, mint ami jelenleg van, megmarad tevékenység miatt az apró sikerélménye és tud magával kezdeni valami. Ha passzívan nem csinál semmit, azaz netflix, telefonnyomkodás, antiszoc szokások, nos ezek lehúzzák az embert és tehetetlenség érzése annyira felül kerekedik, hogy kiégés lesz az osztályrésze teljes generációknak. Katonaság ezen átlendített többeket. De nem kell katonának menni, elég heti 2-3x lejárni a gym-be.

Az érv, hogy "nincs rá szükség, mert máshol is meg tudja tanulni", az igaz minden egyes oktatási intézményünkre. Aztán mégsem működőképes érv. Aki tud olvasni és számolni, az utána bármit meg tud magától is tanulni. Mi szükség van gimnáziumra és egyetemre? Azért, mert sokan nem tudnak maguktól tanulni. Ahogy a tehergépkocsi vezetést sem tanulta volna meg sok ember, ha nincs katonaság és a rádiózás alapjait sem. Pedig ezek jó dolgok.

2021. márc. 24. 11:03
 26/53 anonim ***** válasza:
92%

"saját lábon megélési keppesség hiánya"

Mondjuk ezen jót röhögtem, jellemzően a sorkatonaságban nevelkedett férfi generáció az, akik konkrétan egy vacsorát nem bírnak elintézni önállóan, ha az asszony nem rakja eléjük. Házimunkáról, bevásárlásról nem is beszélve. :DDD

Én azt látom, hogy a korosztályom (huszonéves vagyok) sok mindenben életképesebb/önállóbb, kevesebb az óriáscsecsemő a férfiak között.

2021. márc. 24. 11:08
 27/53 anonim ***** válasza:
92%
A katonaságban ponthogy nem lesznek erősebbek. Ott betörik, megtörik az embert és pincsikutyát csinálnak belőle. Vagy bégető birkát.
2021. márc. 24. 11:12
 28/53 anonim ***** válasza:
90%
25-ös: Alapjáraton egyetértünk, néhány részletben másként gondoljuk, de nem vitatkozom. Ha te voltál katona, akkor néhány dologra szívesen emlékszel vissza. A véleményemet fenntartom, semmi pluszt nem ad, hazaszeretet meg bajtársiasság, hát ezt abszolút nem ott sajátítod el, a felettesed többségében értelmetlen parancsát végrehajtani meg az fogja, akinek hat anyja van, tehát a másik iránti tisztelet sem a sorkatonaság jellemzője, én inkább telenyomattam volna ólomgolyóval az idegbeteg őrmester elvtársat. Szóval katonának sem alkalmas mindenki, mint ahogy szülőnek sem, ez is igaz. Az általad említett jó dolgokhoz sem kell sorkatonának lenni, értelmetlen szívatás az egész. A hivatásos katonaság, az a jövő és a jelen. Akit érdekel, akinek hivatása, hadd menjen. Ott lehet értelmeseket tanulni.
2021. márc. 24. 11:15
 29/53 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem a sorkatonaság és a háborúk az egyik legnagyobb emberiségellenes bűntett.
2021. márc. 24. 11:18
 30/53 anonim ***** válasza:
90%
És nem azt állítottam, hogy mindenki idióta, aki sorkatona volt, mert nem volt mese, menni kellett. azt viszont határozottan állítom, hogy az ott kiképző tisztek mind betegek voltak, aztán mikor megszűnt ez az egész értelmetlen cirkusz, mivel semmi másra nem voltak jók, így alkoholisták lettek. Aki ellenkezőt mond hazudik.
2021. márc. 24. 11:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!