Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért vannak homofób, rasszist...

Miért vannak homofób, rasszista, antiszemita, nőgyűlölő emberek ?

Figyelt kérdés

Nekik ez miért jó, hogy gyűlölködhetnek egyes társadalmi csoportok ellen ? Ettől boldogabbak lesznek ?

Egyébként azt figyeltem meg, ezek kéz a kézben járnak, akikre egyik igaz a felsoroltakból, nagy valószínűséggel a másik 3 is igaz lesz rá.

Gyakorin is sok ilyen gyűlölködő van sajnos.

2021. márc. 20. 11:17
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
48%
Még mindig nem érted kérdező. A stigmákkal, megbélyegzésekkel van gond. Homofób, rasszista, antiszemita, nőgyűlölő ezek ideológia kreálmányok. Cimkék, azért hogy az emberekben gyűlöletet és vitákat generáljanak. Amikor pl. az mondod -nőgyűlölő ember- máris megbélyegeztél valakit. Egy beszélgetést kényszerpályára tudsz állítani egy ehhez hasonló kijelntéssel. Kb. olyan ez, mint amikor azt mondod valakinek: hú de csúnya vagy. Mire számítasz ezek után?
2021. márc. 20. 14:18
 52/62 anonim ***** válasza:
35%

#51, ez szimpla hazugság.

Ezek a fogalmak létező jelenségeket írnak le, írnak körül azért hozták őket létre.

Ezzel az érveléssel vágod áldozati pózba magadat csak azért, hogy ne lehessen vitába szállni a gondolataiddal és ne lehessen normális diskurzust lefolytatni ezekben a kérdésekben.

Ezzel a szöveggel érted el, hogy szegény kérdezőnek kell még szabadkoznia, pedig nem kellene neki.

Ezeket a kérdéseket fel lehet tenni és meg is kell vitatni. Társadalmi úgyek megvitatása vezet egy olyan konszenzushoz a társadalomban, ahol a gyűlölködés helyét átveszi a kommunikáció és a tolerancia.

2021. márc. 20. 14:36
 53/62 A kérdező kommentje:

Szerintem az sorolható be a fentiek definíciójába, akik vagy szóban becsmérlik ezen társadalmi csoportokat akár obszcén jelzőkkel, vagy akár tettlegességet is alkalmaznak velük szemben.

Az elnyomott csoportokat, vagy akik valamiben hiányt szenvednek, támogatni kell.

Igenis az elesettek pártjára kell állni. És mondok még valamit: nem is kell a fenti csoportba tartozni, már azért is csúfolnak, ha más vagy, mint a többi ember, ha szemüveges vagy, ha picit teltebb, ha zárkózott valaki, ha különc stb....

2021. márc. 20. 14:47
 54/62 A kérdező kommentje:

De úgy unblock MINDENFÉLE gyűlöletet elítélek. A kérdésemben említettek csak példák, de mindennemű hátrányos megkülönböztetés visszás és jogtalan szerintem.

És a bántalmazó ember csak ürügyet keres, nem is kell feltétlen valakinek pl romának lenni. Ha van sapkád az a baj, ha nincs, az a baj tipikus esete.

2021. márc. 20. 14:51
 55/62 A kérdező kommentje:

Nőgyűlölet, ha pl veri valaki a feleségét, vagy a női nemet obszcén jelzőkkel titulálja. Az oldalon volt már olyan, aki a nőket ócsárolta.

Rasszizmus az is pl, amikor a magyar-románon egymás himnuszát fütyüljük ki és rasszista szólamokat skandálunk.

Nőgyűlölet jellemző EGYES muszlimoknál.

Homofób megjegyzések: ha mondjuk valaki kulturált módon esetleg véleményt ír róluk, nem feltétlen az, ellenben az obszcén fröcsögés kimeríti azt.

És gyakran a politika is rájátszik ezekre az érzelmekre.

2021. márc. 20. 14:57
 56/62 anonim ***** válasza:
38%
52. Te mégis vitába száltál velem szalmabáb érveléssel és személyeskedéssel. 51.
2021. márc. 20. 15:01
 57/62 anonim ***** válasza:
69%
Igazad van kérdező, vannak fokozatok de túlnyomó részt ideológia célokra, manipulációra használják ezeket a fogalmakat. Itt a gyakorin a kötekedő, személyeskedő trollok is előszeretettel használják ezeket.(nem rád értettem) Talán ott volt a félreértés hogy nagyon sokan használják ezeket a cimkéket, sokszor ok nélkül, és én ezekre az emberekre gondoltam. 51
2021. márc. 20. 15:11
 58/62 A kérdező kommentje:
Mindenesetre elég nagy indulatokat kavart ez a kérdés, úgyhogy többet nem írok ki ilyen jellegűt.
2021. márc. 20. 15:23
 59/62 anonim ***** válasza:
42%

#56, se nem volt szalmaláb ervelés, se nem személyeskedés.

Te akarsz nagyon személyes ügyet csinálni ebből.

2021. márc. 20. 15:28
 60/62 anonim ***** válasza:
87%
Értelmes ember nem gyűlöl senkit..Az ostobákkal meg nem kell foglalkozni.
2021. márc. 20. 15:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!